Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V Meziměstí začnou letos s regenerací městské zeleně
banner

V Meziměstí začnou letos s regenerací městské zeleně

Jindřich Horkel

Pátek, 20. dubna 2012

V Meziměstí začnou letos s regenerací městské zeleně

V Meziměstí u Broumova začnou 1. května s regenerací městské zeleně. Celá akce za více než 5 milionů korun je plánována do konce roku 2013.

"Finanční prostředky na projekt Regenerace zeleně města Meziměstí jsme získali z Operačního programu životního prostředí, prioritní osa 6 – Zlepšování stavu přírody a krajiny," řekl místostarosta Meziměstí Pavel Hečko. Na stránkách města Meziměstí se má otevřít portál, kde budou průběžně uváděny veškeré informace o regeneraci.

V souladu s projektem se bude pracovat v aleji Meziměstí – Starostín, v aleji k čistírně odpadních vod a k průmyslové zóně a v lokalitě skládky Starostín. Úpravy se dotknou také stromořadí na hřbitově v Ruprechticích a ještě tří lokalit ve středu obce. Stávající zeleně kolem obou panelákových sídlišť, v parčíku za Městským úřadem a v parku u mateřské školky a u cihlových domů.

Podle místostarosty vycházejí projekt regenerace zeleně i jeho realizace z odborné inventarizace dřevin, zpracované společností SAFE TREES, s.r.o. Všechny stromy a keře jsou lokalizovány, opatřeny dendrologickými údaji a je navržen způsob jejich ošetření, v případě zhoršené provozní bezpečnosti jejich pokácení. Po ošetření a případném nutném kácení dřevin jsou navrženy sadové úpravy lokalit tak, aby se zvýšila jejich ekologická a estetická hodnota. Město projedná s dodavatelem i způsob využití dřevní hmoty.

Dodavatele veřejné zakázky Regenerace zeleně města Meziměstí schválilo zastupitelstvo města letos na svém 16. zasedání na základě doporučení hodnotící komise. Ta navrhla zastupitelstvu nejvýhodnější nabídku a dodavatelem se stalo Sdružení firem Gardeline Litoměřice s.r.o. a Okrasné zahrady arboristika Velké Poříčí, pod názvem „Sdružení GL & OZA, Meziměstí", které pro realizaci této zakázky vzniklo.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)