Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V neděli začnou dopravní komplikace v Náchodě a v Novém Městě nad Metují

V neděli začnou dopravní komplikace v Náchodě a v Novém Městě nad Metují

René Herzán

Pátek, 13. března 2015

V neděli začnou dopravní komplikace v Náchodě a v Novém Městě nad Metují

V neděli začne dlouho připravovaná rekonstrukce okružní křižovatky u Slávie v Náchodě. V rámci oprav dojde k rekonstrukci všech inženýrských sítí a navazovat bude rekonstrukce vozovky. Ve stejný den začne v Novém Městě nad Metují rekonstrukce Náchodské ulice.

Náchod

"Jsme si vědomi, že omezení během stavby se dotknou dopravní situace na průtahu městem i v centru, komplikaci to bude znamenat i pro chodce. Proto bychom rádi požádali chodce i řidiče o shovívavost v průběhu prací. Po vzájemné dohodě budou stavaři pracovat až do 22 hodin, aby doba oprav byla co nejkratší," oslovil účastníky dopravního provozu starosta Náchoda Jan Birke.

1. etapa – od 15. 3. do 6. 5. 2015

V této etapě dojde k uzavření poloviny okružní křižovatky u Slávie ve směru k nemocnici po křižovatku s ulicí Denisovo nábřeží.

Objízdná trasa bude vedena ve směru jízdy od sídliště u nemocnice ulicí Purkyňova, Dobrošovská (k pivovaru), dále na Husovo náměstí k čerpací stanici, případně přes Husovo náměstí k "Čedoku" do okružní křižovatky, a to pro vozidla v obou směrech.
Na opačné straně okružní křižovatky u Slávie, ve směru do centra, bude provoz v ulici Němcové upraven jako jednosměrný ve směru výjezdu z OK do centra s možností odbočení z okružní křižovatky jak vlevo při příjezdu od Hradce Králové, tak vpravo při příjezdu od Polska.

Pro odlehčení provozu před okružní křižovatkou budou řidiči jedoucí od Hradce Králové do centra (včetně zásobování) naváděni do ulice Českoskalické a dále Komenského, aby se vyhnuli jízdě v koloně.

Pro výjezd z centra ve směru jízdy na Hradec Králové či Nové Město nad Metují budou sloužit místní komunikace - ulice Českých bratří, Na Hamrech a výjezd na Pražskou. Další možností je pro řidiče jet např. ul. Řezníčkovou do ulice Komenského a dále z centra po ul. Komenského a Českoskalické s napojením na mezinárodní silnici (U Hotelu HYNEK).

Pro výjezd z centra ve směru k nemocnici a dále do obcí Lipí, Jizbice, Dobrošov, Česká Čermná, Borová, Nový Hrádek budou sloužit místní komunikace - ulice Palachova (okolo budovy soudu) až do ul. Janáčkovy a dále vlevo ulicí Pražskou k čerpací stanici Benzina na Husovo náměstí, s odbočením vpravo na most u pivovaru a dále pak ulicí Purkyňova po křižovatku s ulicí Němcové s odbočením do ulice Bartoňova.

2. etapa – od 7. 5. do 15. 6. 2015

V této etapě bude uzavřena druhá polovina okružní křižovatky včetně navazující ulice Němcové ve směru do centra a k poliklinice po křižovatku s ulicí Palachova.

Objízdná trasa bude vedena ve směru jízdy z centra na Hradec Králové či Nové Město nad Metují od křižovatky ulic Mlýnská x Českých Bratří, dále po ulici Českých Bratří po křižovatku ulic Na Hamrech x Hálkova, pak ulicí Na Hamrech až k silnici I/33 (ul. Pražská). Případně mohou jet řidiči ulicí Českých Bratří až k vrátnici RUBENY a ulicí Nerudova vyjet do ulice Pražské (pouze vpravo!).

Pro výjezd směrem na Hronov a Červený Kostelec bude sloužit ulice Palachova (okolo budovy soudu), Janáčkova, výjezd na ulici Pražskou a dále již po ulici Pražská. Samozřejmě bude možné využít ulici Volovnice a okružní křižovatku u Itálie. Na opačné straně okružní křižovatky (směrem k nemocnici), bude provoz v ulici Němcové jednosměrný, ve směru jízdy z okružní křižovatky Slávie k nemocnici, s odbočením jak vpravo při příjezdu od Hradce Králové, tak vlevo při příjezdu k okružní křižovatce od Polska. Pro směr jízdy od nemocnice bude nutné použít opět objízdnou trasu ulicí Purkyňova, Dobrošovská, Husovo náměstí (výjezd do okružní křižovatky "u Čedoku" nebo kolem čerpací stanice na ulici Pražskou).

Vizualizace rekonstrukce.

Nové Město nad Metují

Rekonstrukce Náchodské ulice je také rozdělena na dvě etapy. V první etapě, která bude v závislosti na klimatických podmínkách zahájena 16. března 2015 a potrvá do 3. května 2015, bude rekonstruován úsek v délce 150 metrů od křižovatky U Papežů po vjezd do firmy Arriva. V této etapě bude zmíněný úsek úplně uzavřen. Objízdná trasa bude pro osobní dopravu vedena ulicí Havlíčkova, podjezdem pod železniční tratí a ulicí generála Klapálka. Nebude obsluhována zastávka autobusu Náchodská a vybrané autobusové spoje budou zajíždět na zastávku Slza.

Druhá etapa bude zahájena dne 4. května 2015 a potrvá do 30. srpna 2015. V této etapě bude rekonstruován také most nad železniční tratí u firmy Ammann. Rekonstrukce ulice Náchodské bude prováděna po polovinách tak, aby byla umožněna místní doprava v této ulici včetně autobusové dopravy. K dispozici bude jeden pruh komunikace, kde bude doprava řízena semafory. Nejdříve bude prováděna rekonstrukce pravé strany komunikace ve směru od křižovatky U Papežů a následně druhá polovina komunikace. Samozřejmě budou provizorně zpřístupněny vjezdy a vchody do jednotlivých nemovitostí.

V této etapě budou provedeny veškeré konstrukční vrstvy komunikace. Objízdná trasa bude vedena ulicemi Havlíčkova, Rašínova, ul. 28. října, na kruhový objezd u hasičské zbrojnice a ulicí T. G. Masaryka směr Vrchoviny.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)