Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V Polici nad Metují otevřeli zrekonstruovanou Tyršovu ulici. Vrací se sem autobusový provoz

V Polici nad Metují otevřeli zrekonstruovanou Tyršovu ulici. Vrací se sem autobusový provoz

René Herzán

Sobota, 25. října 2014

V Polici nad Metují otevřeli zrekonstruovanou Tyršovu ulici. Vrací se sem autobusový provoz

Ve středu dopoledne v Polici nad Metují otevřeli zrekonstruovanou komunikaci v Tyršově ulici. Společně s běžným provozem se do ulice vrátil i běžný provoz autobusové dopravy.

V průběhu uplynulého měsíce byla v Polici nad Metují prováděna rekonstrukce části komunikace v ulici Tyršova. Jednalo se o úsek před Muzeem Merkuru a Muzeem papírových modelů, který již dlouhou dobu nebyl zrovna místem, kterým by se místní mohli chlubit. "V letošním roce konečně došlo k tomu, že byla vypracována projektová dokumentace na provedení rekonstrukce tohoto "tankodromu"", komentoval otevření ulice místostarosta města Jiří Škop.

Příčinou poškození komunikace bylo podle jeho slov zejména neúnosné jílové podloží. V rámci stavby tedy byly všechny původní vrstvy komunikace odsraněny a podloží bylo zpevněno novými štěrkovými vrstvami, které byly zpevněny cementovým prostřikem. Současná vozovka by již bez větších problémů měla snést zatížení autobusovou dopravou. Současně s komunikací byla nakonec provedena i výměna dlažby chodníku. Rekonstrukci prováděla firma Svoboda - dopravní a inženýrské stavby a.s., z Meziměstí.

Autobusové nádraží tedy v našem městě doznalo určitých změn, které - jak doufáme - budou ku prospěchu všem, kdo využívají autobusovou dopravu. Byť tedy není rekonstrukce prostoru autobusového nádraží úplně dokončena, dostalo se autobusové nadraží do stavu, za který se nemusíme stydět," dodal Jiří Škop.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)