Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V Polici se už jezdí opravenou ulicí Na Babí

V Polici se už jezdí opravenou ulicí Na Babí

René Herzán

Středa, 27. září 2017

V Polici se už jezdí opravenou ulicí Na Babí

V Polici nad Metují se v pondělí po nákladné rekonstrukci slavnostně otevřela ulice Na Babí. Je důležitou spojnicí centra města s okrajovými částmi a také s obcemi Suchý Důl a Machov. Stavba za více než dvacet milionů korun byla financována ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI).

Silnice III/30319, která prochází ulicí Na Babí, byla opravena od Komenského náměstí po odbočení na Bělý. Délka tohoto úseku je 660 metrů.

"Tato investice zahrnovala i opravu mostu. Silnice byla rozšířena a vzhledem k její poloze v centru města se na část povrchu vrátila žulová dlažba. Město navázalo na krajský projekt a opravilo přilehlé chodníky. Díky tomu je nyní v této lokalitě zajištěna větší bezpečnost silničního provozu i pohybu chodců, což je o to podstatnější, že v ulici se nachází základní a mateřská škola," řekl náměstek hejtmana Martin Červíček, který je odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Rekonstrukce trvala od dubna do začátku září a vyšla na 22 milionů korun, z nichž většinu uvolnil SFDI. Práce probíhaly za plné uzavírky, ale jejich postup byl plánován tak, že byl průběžně zajišťován přejezd přes staveniště po propojené síti místních komunikací.

"Ulice Na Babí je velice namáhanou komunikací ve městě. Využíváme ji nejenom my, Poličáci, jako příjezdovou cestu ke kostelu i ke škole. S původním stavem je to nesrovnatelné. Silnice byla tankodromem a dnes je to příjemná komunikace, která odpovídá moderní době, ale zároveň i požadavkům památkářů," řekla při slavnostním otevření starostka Police nad Metují Ida Jenková.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)