Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V pondělí začíná řada uzavírek. Týkají se i Broumovska
banner

V pondělí začíná řada uzavírek. Týkají se i Broumovska

René Herzán

Sobota, 1. července 2017

V pondělí začíná řada uzavírek. Týkají se i Broumovska

Tak jako každé prázdniny, musí se i letos řidiči obrnit trpělivostí. Kraj pokračuje v obnově své silniční sítě, což se neobejde bez částečných ale i úplných uzavírek rekonstruovaných úseků, které se týkají i Broumovska. Nejvíce staveb se zahajuje v pondělí 3. července 2017.

"Zavázali jsme se zdvojnásobit investice do krajské silniční sítě. Výrazné zlepšení jejího stavu se ale pochopitelně neobejde bez omezení pro motoristy. Věřím, že uživatelé silnic i majitelé přilehlých nemovitostí všechna nezbytná opatření pochopí. Stavby plánujeme koncepčně a s ohledem na jejich stav i důležitost pro místní a regionální dopravu," říká náměstek hejtmana Martin Červíček, který je odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Zlepšení přeshraniční dostupnosti zajistí rekonstrukce silnice III/30315 od motorestu Mýto přes Vysokou Srbskou do Nízké Srbské a rekonstrukce silnice III/30317 z Bezděkova nad Metují k hraničnímu přechodu v Machovské Lhotě. Práce v hodnotě 75 milionů korun začnou v pondělí 3. července a budou probíhat po jednotlivých etapách za plné uzavírky. Stavba bude ukončena až v příštím roce.

Rekonstrukce tříkilometrového úseku silnice II/567 Rtyní a Hronovem navazuje na stavbu realizovanou v místní části Zbečník v roce 2014. Větší objem prací se bude provádět za částečné uzavírky a provoz bude veden jedním jízdním pruhem. Tranzitní nákladní doprava bude zcela odkloněna přes Náchod. Provoz bude v plném rozsahu obnoven začátkem října.

Ve Dvoře Králové nad Labem bude až do října omezen provoz v ulici Heydukova. Rekonstrukce zde bude probíhat za částečné i úplné uzavírky a vyžádá si investici 24 milionů korun.

V pondělí začne také oprava silnice III/2961 ve Svobodě nad Úpou. Stavba bude realizována v jedné etapě a za plné uzavírky. Objízdná trasa povede po silnicích II/296 a II/297.

O týden později, tedy 10. 7. začínají opravy v Říčkách v Orlických horách a Dobřanech a také první etapa rekonstrukce úseku Ledce – Opočno.

V Lázních Bělohrad začne oprava kilometrového úseku silnice II/501 za 14,5 milionu korun. Probíhat bude po etapách až do 3. 9. Nákladní doprava bude odkloněna přes Úlibice a Novou Paku, osobní a autobusová přes Šárovcovu Lhotu a Svatojánský Újezd.

Další zahajovanou stavbou na Jičínsku je rekonstrukce téměř devíti kilometrů silnice III/28010 mezi Staňkovou Lhotou a Sedlištěm. Náklady dosahují téměř 70 milionů. První etapa do Rakova bude ukončena 5. 11., druhá končící v Sedlišti se bude realizovat až v příštím roce. Letošní stavební práce budou probíhat za plné uzavírky.

Zcela se uzavře také most na silnici třetí třídy ve Vysokém Veselí. Jeho oprava potrvá do října a vyžádá si 4,5 milionu korun.

Na Náchodsku se zhruba na dva měsíce uzavře silnice z Nového Města nad Metují do Jestřebí. Více než dvoukilometrový úsek bude opraven za 12 milionů korun. Objízdná trasa povede přes Blažkov, Mezilesí a Sendraž.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)