Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • V pondělí začne oprava silnice přes Pěkov a s ní spojená objížďka. Ta potrvá do konce října
banner

V pondělí začne oprava silnice přes Pěkov a s ní spojená objížďka. Ta potrvá do konce října

René Herzán

Pátek, 7. dubna 2017

V pondělí začne oprava silnice přes Pěkov a s ní spojená objížďka. Ta potrvá do konce října

V pondělí 10. dubna bude zahájena generální oprava komunikace II/303 – tzv. průtah obcí Pěkov, a to v úseku od křižovatky pod Ostašem po restauraci U Laudona. Objízdná trasa od Police nad Metují povede přes Lachov, Bohdašín a Jetřichov. Úplná uzavírka silnice potrvá do konce října.

Podle informací od dodavatele stavby COLAS CZ, a.s. bude stavba prováděna po pěti etapách, z nichž každá z etap bude mít délku úseku 600 – 700 metrů a doba realizace tohoto úseku bude šest týdnů. Úplná uzavírka komunikace bude vždy jen v tomto pracovním úseku. Postup prací bude zahájen na křižovatce pod Ostašem a stavba bude postupovat Pěkovem nahoru ve směru na Broumov. V ostatních úsecích budou probíhat souběžně přípravné práce na opravách propustků (které se budou provádět po polovinách) opěrných zdech a přeložce vodovodu, které by ale neměly bránit běžnému místnímu provozu.

Tranzitní doprava na Broumov a Meziměstí pojede po tradiční objízdné trase přes Lachov, Bohdašín, resp. Jetřichov, bez možnosti průjezdu přes Pěkov v rámci kterékoli z etap!

"Po konečném vyjádření silničního správního úřadu se změnila situace kolem vydávání povolenek. Konečná verze dopravního značení nám neumožňuje vydávat "povolenky" pro vjezd. Zdůrazňujeme, že oproti dojednaným podmínkám bude délka stavební směny v realizovaném úseku od 6:30 do 17 hodin. V této době nebude průjezd opravovaným úsekem (onou výše zmíněnou "etapou") možný, až na výjimky (integorvaný záchranný systéme, apod.)," upozorňuje místostarosta Police nad Metují Jiří Škop.

Objížďkový jízdní řád je nastaven tak, že veškerá tranzitní autobusová doprava na lince Broumov – Náchod, Náchod – Broumov je vedena po objízdné trase, přičemž pro nástup a výstup cestujících z Pěkova bude vytyčena pouze zastávka PĚKOV, OSTAŠ. Vybrané spoje pak budou zastavovat na zastávce PĚKOV, KONČINY. Pro dopravu z části Pěkova bude zajišťována doprava ze zastávky PĚKOV, HONY na Broumov s tím, že je časově nastavena tak, aby na zastávce JETŘICHOV,ROZC. Byl umožněn přestup na linku na NÁCHOD. "Je to velmi komplikované, a neodpovídá to požadavkům, které si město kladlo v průběhu přípravy stavby, nicméně je to maximum možného. Ze strany osadního výboru Pěkov byla ještě nabídnuta možnost doplňkové dopravy z centra Pěkova, zejména pro děti do škol a seniory. V tuto chvíli je zjišťován zájem a případné počty cestujících, které by tuto doplňkovou dopravu využívali pravidelně. O jejím zřízení budeme dále informovat," dodal Jiří Škop.

V průběhu realizace stavby (zejména pro 2. a 3. etapu, kdy bude paralyzován střed obce) navrhuje místní osadní výbor využít dočasnou odstavnou plochu pro parkování vozidel v sousedství hřiště.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)