Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Zprávy
  • Práce
  • Žádost o prodloužení uzavírky nevylučuje, že se bude přes Pasa jezdit dříve než koncem srpna
banner

Žádost o prodloužení uzavírky nevylučuje, že se bude přes Pasa jezdit dříve než koncem srpna

René Herzán

Středa, 7. srpna 2013

Žádost o prodloužení uzavírky nevylučuje, že se bude přes Pasa jezdit dříve než koncem srpna

Správa a údržba silnic Královéhradeckého kraje požádala 26. července o prodloužení úplné uzavírky silnice II/303 v úseku přes Pasa do 31. srpna do 20 hodin. Neznamená to však, že se tudy z Broumova do Police nad Metují nezačne jezdit dříve.

"Na úplnou uzavírku komunikace je třeba Rozhodnutí silničního správního úřadu, kterému musí předcházet vyjádření dotčených orgánů, např. Policie ČR. Proto je nutné žádat o uzavírku v dostatečném předstihu (jen na vydání Rozhodnutí o uzavírce má silniční správní úřad 30 dní). Proto je běžnou praxí, že se doba uzavírky žádá s určitou rezervou, protože i krátké případné prodloužení není možné realizovat ze dne na den," uvedl náměstek Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

Původní povolení na úplnou uzavírku skončilo 31. července, a proto zhotovitel stavby požádal o novou uzavírku (prodloužení není možné) s termínem od 1. srpna do 31. srpna. "To neznamená, že stavba bude průjezdná až 31. srpna, stále platí, že řidiči budou moci projet přes vrchol Pasa ve druhé polovině srpna. Vlastní stavební práce budou dokončeny do konce září," dodal Jiří Brandejs.

Stavba silnice zatím běží kvůli nepříznivému počasí v dubnu a červnu podle upraveného harmonogramu a její ukončení se plánuje letos na podzim. Silničáři komunikaci zmodernizují a rozšíří o stoupací pruhy.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)