Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

A je po volbách!

Petr Cirkl

Pondělí, 29. ledna 2018

A je po volbách!

Minulý týden v pátek a v sobotu se konalo druhé kolo voleb prezidenta České republiky.

V Příčné ulici čp. 226 byla jako každý rok volební místnost č. 8. V pátek, již před 14. hodinou, se objevilo před budovou školy několik voličů. Mezi prvními přicházeli především důchodci, ale netrvalo dlouho, a již zde byli také mladí voliči. Někteří k volbách přicházeli poprvé, takže se ještě dost dobře neorientovali ve volební místnosti a museli jsme jim trochu radit kde je například volební urna.

Potěšující bylo, že mezi voliči byla i devadesátiletá paní. Kdyby to na volební listině nebylo černé na bílém, ani bychom tomu nevěřili.

Již první den přišlo do naší volební místnosti před 60 procent voličů. Na závěr voleb to bylo již 70,8% zapsaných voličů. Takovou účast jsme v naší volební místnosti ještě nikdy neměli. Viděli jsme mnoho nových tváří. A to je dobře.

Několik voličů jsme museli také navštívit s přenosnou urnou, ale rádi jsme to udělali, když jsme viděli, jak tito lidé k nám nemohou přijít a jak na nás čekají. Během obou dnů ve volební místnosti nebyly žádné problémy, a tak vše v sobotu ve 14 hodin mohlo skončit.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)