Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • "Alespoň dnes se přizpůsobím okolnostem, aniž bych vyžadoval, aby se okolnosti přizpůsobily mně."
banner

"Alespoň dnes se přizpůsobím okolnostem, aniž bych vyžadoval, aby se okolnosti přizpůsobily mně."

P. Martin Lanži, děkan ŘKF Broumov

Neděle, 23. prosince 2018

"Alespoň dnes se přizpůsobím okolnostem, aniž bych vyžadoval, aby se okolnosti přizpůsobily mně."

O Štědrém dnu se mnoho lidí snaží být milejší na lidi ve svém okolí. Tedy za předpokladu, že někoho kolem sebe mají. Mnozí jsou však i v tento den sami. Někteří zaviněně, někteří ne. Co tak štědrovečerní sms? Nebo snad telefonát či zazvonění u protějších dveří?

Ti, co o tomto dni nejsou sami, budou dle všeho svědky reality, že okolí se chová nějak jinak. Možná si erupci nadávek, pomluv a soudů šetří na zítřek. Možná znají výrok sv. papeže Jana XXIII.: "Alespoň dnes se přizpůsobím okolnostem, aniž bych vyžadoval, aby se okolnosti přizpůsobily mně." Co nejvíce štědrých dnů během roku je možné dosáhnout každodenní prací na sobě.

Na Štědrý den bude otevřen děkanský kostel sv. Petra a Pavla v Broumově od 14 do 16 hodin nejenom pro ty, kdo si budou chtít domů přinést Betlémské světlo, které do kostela přinesli skauti v neděli na začátku mše svaté.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)