Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Běžci hronovského Wikovu uspěli ve štafetě Pražského maratonu
banner

Běžci hronovského Wikovu uspěli ve štafetě Pražského maratonu

Jarda Mazač

Sobota, 9. května 2015

Běžci hronovského Wikovu uspěli ve štafetě Pražského maratonu

Účast Wikováků na sportovním dění v regionu i mimo něj je známá všem, kteří se okolo sportu pohybují. Firma podporuje různá odvětví, např. fotbal, hokej, volejbal, florbal, tenis a atletiku a ve spoustě z nich dosahuje velmi cenných výsledků.

K těm nejúpěšnějším můžeme řadit i výkony běžců, kteří se pravidelně účastní půlmaratonských (3x7 km) a maratonských (10+10+10+12,2 km) štafet v Plzni a Praze. Po dvou výhrách v Plzni a loňském pražském čtvrtém místě letos hronovský Wikov vyslal minulou sobotu v Praze do boje hned dva týmy – A tým ve složení J. Friede, J. Mazač, M. Sychrovský a finišman M. Kocurek a "béčko" M .Krtička, V. Kráčmar, V. Scholz a M. Šupich. V těžké konkurenci štafet sestavených jen pro tento účel (filozofií firmy Wikov na rozdíl od jiných není dosáhnout úspěchu za každou cenu a angažovat a zaplatit si běžce "zvenku", ale vycházet důsledně jen z řad zaměstnanců) skončilo "áčko" druhé o pouhé 4 vteřiny (!!!) za vítězi a "béčko" obsadilo krásné 10. místo.

Fantasticky zaběhl v prvním týmu J. Friede, který se dostal pod 38 minut a potvrdil jeho stoupající jarní formu. "Snažil jsem se dostat dopředu, což se mi podařilo, a nepřepálit tempo. Ani jsem se nestihl kochat jarní Prahou. Musím ocenit fantastickou atmosféru, kterou vytvořili diváci," uvedl ke svému výkonu. J. Mazač (38:30) a M. Sychrovský (38:09) odvedli výkon na hranici svých možností. "Počasí bylo krásné, možná až moc teplo. Od 4. km se mi to už začalo zajídat a čím dál těžší bylo držet se skupiny, kterou jsem v úvodu svého úseku doběhl," řekl J. Mazač, který si také nemohl vynachválit bouřlivou diváckou kulisu. M. Kocurkovi připadl nesnadný úkol uhájit na posledním úseku přední umístění. Bohužel si během svého úseku obnovil zranění nohy, které mu nedovolilo jít podle jeho představ, ale styl, jakým bojoval a jeho útok na první místo v závěrečném finiši zaslouží jen slova uznání. "Šel jsem přes bolest do spurtu, ale soupeř se ohlédl a zrychlil," řekl zklamaně v cíli. Výsledný čas štafety 2:43:02 je o více než 6 minut lepší než loňský výsledek.

B tým dosáhl času 2:57:14 a kromě jiných porazil i Šéba team Romana Šebrleho a jeho ženy Evy, což je při zdravotních komplikacích některých členů a vzhledem k tomu, že atletika není hlavním sportem většiny štafety, velice pěkný výsledek. Ostatně aktivních sportovců v různých sportech a populárních osobností bylo možno napočítat hodně, třeba třetí byli M. Šlesinger, D. Gondík, O. Synek a V. Frintová (2:45:38).

"Ceníme si podpory firmy a pokud dostaneme šanci i za rok, budeme o vítězství bojovat minimálně jako letos," dodali všichni účastníci při plzeňském pivu po závodě.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)