Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Blíží se setkání s Václavem Malým u příležitosti 25. výročí "sametové revoluce"
banner

Blíží se setkání s Václavem Malým u příležitosti 25. výročí "sametové revoluce"

Marcela Lilingová

Neděle, 5. října 2014

Blíží se setkání s Václavem Malým u příležitosti 25. výročí "sametové revoluce"

17. listopadu uplyne 25 let od okamžiku, který odstartoval významné změny v naší zemi. Později bylo toto období nazváno "sametovou revolucí" a mnozí z nás mají tyto dny a měsíce v živé paměti dodnes.

Ať jsme postupem času již uzavřeli svá hodnocení tohoto období nebo stále ještě sledujeme změny, které odstartovalo a kterými naše země prochází, je součástí našich životů a životů následujících generací. Proto je dobré nezapomínat. Minulost je součástí nás samých stejně jako přítomnost a budoucnost.

Mše, celebrovaná biskupem Václavem Malým a následné setkání a beseda s ním bude připomenutím těchto událostí pohledem člověka, který byl jejich přímým účastníkem a prožíval je velmi intenzivně nejen ve středu dění v Praze na Václavském náměstí či Letenské pláni, ale přivezl informace a diskutoval s lidmi na broumovském náměstí a zúčastnil se vzniku Občanského fóra v Broumově.

Chceme tuto dobu připomenout i výstavou dochovaných fotografií, tiskovin a artefaktů, které se z tohoto období zachovaly. Jedná se historii poměrně nedávnou, a přesto není snadné takové materiály sehnat.

Máte doma něco, čím bychom mohli výstavu doplnit? Pamatujete odznaky OF, stužky, které jsme nosili na klopách, novinové články, fotografie, videozáznamy z listopadových událostí? Pojďte si společně s námi připomenout, co jsme prožívali! Výstava, která z materiálů vznikne, bude součástí odpoledne a podvečera s biskupem Václavem Malým.

Setkání se koná 7. listopadu. V 17 hodin mše v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumově, v 18 hodin beseda v sále Kreslírny bývylého klášterního gymnázia. Pište na mail ml@liling.cz nebo volejte na telefonní číslo 731 610 652.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)