Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Broumovský klášter v neděli ožije Adventním trhem
banner

Broumovský klášter v neděli ožije Adventním trhem

Kateřina Ostradecká

Středa, 16. prosince 2015

Broumovský klášter v neděli ožije Adventním trhem

V areálu broumovského benediktinského kláštera se v neděli 20. prosince opět po roce uskuteční Adventní trh a koncert. Prodej vánočních výrobků, kaprů a stromků zpestří betlém, řemeslníci, živá hudba či možnost Adventních prohlídek kláštera a expozice Infobodu.

Adventní trh otevře brány broumovského kláštera poslední Adventní neděli 20. prosince od 8:30 hodin. Do areálu barokní památky se sjede více než třicet stánkařů z celých východních Čech. Do 13 hodin se tu budou prodávat vánoční dekorace a stromky, regionální produkty, kapři, jmelí, sirupy, medy či uzeniny a jiné výrobky. Zajištěno bude bohaté občerstvení i živá hudba, kterou obstará žesťový soubor Štěpána Přibyla.

"Letos nově budou zpřístupněny nedávno revitalizované prostory Lapidária, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout práci šikovných místních řemeslníků, zakoupit jejich výrobky a trochu se ohřát. V klášterní zahradě budou k vidění draví ptáci a psi z místního útulku. Zajištěno bude i občerstvení – palačinky, trdelník či langoše," sdělila Marcela Školníková z Agentury pro rozvoj Broumovska, která trhy v klášteře pořádá.

Kdo by si chtěl prohlédnout prostory samotného kláštera, bude mít možnost při Adventních prohlídkách, které budou probíhat v 10, 11, 13, 14 a 15 hodin. Vstupné pro dospělé bude 120 korun, pro děti 70 korun. V revitalizovaných přízemních prostorách kláštera poblíž Lapidária bude také zpřístupněna expozice Infobod, odhalující přírodní, geologické či historické zajímavosti broumovského regionu. Na malé i velké čeká místnost s mnoha informačními i herními prvky. Děti si mohou sestavit zavěšené puzzle kláštera, složit roubenku či vyšplhat na skalní ochoz a zapsat se do vrcholové knihy. Vstup do expozice je zdarma.

Na trhy večer naváže Adventní koncert Stěnavanu, který se uskuteční v 19 hodin v klášterním kostele sv. Vojtěcha. Vstupné bude dobrovolné.

Fotografie z Adventního trhu v roce 2013

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)