Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Byla to báječná jízda
banner

Byla to báječná jízda

průvodce zájezdu Milan Kulhánek

Pondělí, 9. dubna 2018

Byla to báječná jízda

Padesát studentů Gymnázia Broumov navštívilo od 4. do 8.dubna italské Toskánsko.

Existuje dokonalejší socha než Michelangelův David? Existují z pohledu evropské historie úžasnější místa, než jsou v Toskánsku? Jsem rád, že jsme je mohli s 50 studenty naší školy navštívit... toulali jsme se místy, kde chodil Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarotti, Dante Alighieri, Filippo Bruneleschi, Donatello, Giovanni Boccaccio, Francesco Petrarca, Andrea del Verrocchio, Sandro Boticcelli, Amerigo Vespucci, Niccolo Machiavelli, Leon Battista Alberti, Raffael Santi, Gallileo Gallilei... mohl bych pokračovat... duch těchto velikánů je cítit v atmosféře toskánských měst dodnes... Pisa, Lucca, Siena, San Gimignano, Vinci a Florencie... co bylo nejzajímavější?

Šikmá věž v Pise, dóm v Sieně, Lucce, nebo Florencii? Rodný domek Leonarda v Anchianu, místo jeho křtu ve Vinci, Campanilla ve Florencii? Florentský duomo? Středověké uličky Sieny? Náměstí Campo tamtéž? Originál sochy Davida? Nebo jen spanilá toskánská krajina plná vinic a olivových hájů? Každý si vybral to své. A když k tomu připočtu modré nebe, dvacet pět stupňů tepla, legendární italskou zmrzlinu od mistra světa v San Gimignanu, skvělou pizzu, výbornou kávu, tak největší chybou povedené akce bylo to, že již skončila.

A k tomu ještě celý autobus našich skvělých studentů zpíval Jahody mražený...

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)