Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání

Chutná kočka

Petr Štěpnička

Úterý, 25. srpna 2020

Chutná kočka

Parný letní den. Dva plnoštíhlí a evidentně hladoví turisté radostně nacházejí jedno z broumovských restauračních zařízení. Při čtení obědové nabídky se ale zamračí, dávají rychlou otočku a div ne uraženě spěchají pryč. Oním místem byla Kočka na kari, jež se nachází u Spořilova a která asi opravdu není místem pro každého.

Konzument odmítající pokrm, v němž není zakomponována jakákoli masitá variace, zde potěšení nenajde. Je dobré být nakloněn mírně experimentální, ve skutečnosti ale spíše moderní kuchyni, která je tvořena na veganské bázi. Pak si autor těchto řádků - přestože sám ani omylem vegetarián - dovoluje konstatovat, že potenciální host nebude zklamán.

Majitelka a zároveň hlavní kuchařka restaurace je totiž vizionářkou, která je schopna vytvářet jídla nejen s mimořádnou představivostí, ale hlavně s talentem a vášní. Kombinace použitých přísad jsou zábavné, netradiční, oku ladící a chutné. Přidáme-li k tomu pocit, že jsme návštěvou Kočky na kari vyšli vstříc svému zažívacímu systému, mělo by nám být při odchodu příjemně na těle i na duši. Je dobře, že takový podnik v Broumově existuje. Jeho specifické zaměření nemůže uspokojit každého (ony dva turisty jsem shodou okolností posléze potkal v Lidlu v oddělení uzenin, oba se tvářili o poznání radostněji), jde však o jednoznačné zpestření místní gastronomické oblasti a paní majitelce za to patří velký dík.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)