Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Dětský karneval v broumovské Sokolovně
banner

Dětský karneval v broumovské Sokolovně

Petr Cirkl

Neděle, 21. ledna 2018

Dětský karneval v broumovské Sokolovně

V sobotu 20. ledna se ve v broumovské Sokolovně uskutečnil dětský karneval, který uspořádal odbor Rekreačního sportu - TJ Slovan Broumov. Dětí v maskách nebylo málo, spolu se svými rodiči i prarodiči úplně zaplnili Sokolovnu. Byla to velmi slušná účast na to, že ten den probíhal závod psích spřežení na Janovičkách a v Božanově byl další dětský karneval.

Po oficiálním zahájení karnevalu následovala promenáda masek a představování. Každý, kdo se představil a sdělil, za jakou masku zde je, dostal diplom o účasti na karnevalu a drobnou sladkost. Nebyly zde jen děti z Broumova, ale také z Brna, Náchoda a z okolních obcí. Byl zde také chlapec z Anglie, který navštívil naše město.

Poté již následovalo vystoupení dvou skupin děvčat pod vedením Věry Veselovské, která se představila v ukázce sportovní gymnastiky. Vystoupení děvčat se moc líbilo a přítomní ho ocenili pěkným potleskem. Paní Veselovská si určitě zaslouží potlesk za práci s mladými gymnastkami.

O spokojenost přítomných návštěvníků se staraly členky odboru Rekreačního sportu. Pro účastníky karnevalu, jak pro děti, tak pro jejich rodiče a prarodiče, bylo zajištěno chutné občerstvení.

O děti, které přišly na karneval, se staral Šašek (Majka Hašková) a ABBAK (Radek Kolář). Oba dva měli po celý karneval plné ruce práce. Ti řídili veškeré soutěže a cvičení na připravených rekvizitách a nářadích. Na tomto karnevalu je vidět, že se jedná o skutečně sportovně založené soutěže – prolézání, skákání před překážky a podobně. Děti to skutečně bavilo a trvalo pěkně dlouho, než všemi připravenými soutěžemi prošly. Jak jsme se dozvěděli od přítomných dětí, mnozí navštěvují různé kroužku a oddíly Slovanu a cvičení se mim líbí. Je to správné využívání jejich volného času.

Ani letos nemohlo chybět "koulování" s papírovými koulemi, které si soutěžící sami připravili ze starých novin. Urputně mezi sebou bojovala dvě družstva – jedno zastupovalo Křinické sídliště a druhé Spořilovské sídliště. Boj obou družstev nakonec dopadl nerozhodně.

Zábavné odpoledne uteklo jako voda a dětem se nechtělo ani domů. Ještě namalovaly společný výkres a podepsaly se na připravenou nástěnku a pak už byl skutečně konec.

Díky za vydařený karneval patří všem pořadatelům odboru Rekreačního sportu pod vedením Míly Schejbalové. Opět se ukázalo, že ženy, ale i muži z tohoto odboru, to s dětmi umí. Poděkování patří také rodičům a prarodičům za přípravu pěkných masek a účast na karnevalu. Již nyní se děti jistě těší na další karneval v příštím roce. Nezapomeňte také letos navštívit Ples sportovců, který se uskuteční 24. února na sále Střelnice od 19:30 hodin.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)