Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Do nemocnice většinou nikdo nechodí, když zrovna nemusí...
banner

Do nemocnice většinou nikdo nechodí, když zrovna nemusí...

Marcela Lilingová, realizátorka výstavy

Neděle, 9. prosince 2018

Do nemocnice většinou nikdo nechodí, když zrovna nemusí...

Do nemocnice většinou nikdo nechodí, když zrovna nemusí... V Broumově ale udělejte výjimku. Zajděte tam! Přesněji, zajděte do její jídelny na výstavu fotografií.

Není to poprvé, kdy je vyzdobena fotografiemi. Naopak, současná výstava je již čtvrtá v pořadí a potřetí je jejich autorem Libor Dadák. Tento amatérský fotograf zavítal na Broumovsko poprvé před pěti lety. Dnes se pro něho stalo, jak sám říká, druhým domovem. Přijíždí sem stále častěji už nejen jako doprovod své ženy Evy na hornové kurzy, ale přijíždí s fotoaparátem a objevuje nová a nová okouzlující místa nejen broumovské a polické krajiny, ale i města Broumova samého.

Proto, když jsme zvažovali jaké zvolit téma pro letošní podzimní výstavu – v roce 2017 byla Keňa, letos na jaře Voda – padla volba jednoznačně na Broumovsko a Policko. Na fotografiích uvidíte obvyklé i neobvyklé pohledy na známá i méně známá místa v krajině, ve městě a díky svolení správce broumovského kláštera i velmi zdařilé snímky kláštera a jeho interiéru.

Instalace výstavy vzniká v úzké spolupráci autora s Městem Broumov a s nadací Hospital Broumov, které Libor Dadák svoje fotografie věnuje. Vernisáž výstavy byla letos nahrazena komorním přátelským setkáním autora s vedením města Broumova - starostou Jaroslavem Bitnarem a místostarostou Kamilem Slezákem, zástupkyní Nadačního fondu Hospital Broumov Evou Blažkovou a realizátorkou výstavy, kde jsme hovořili o další možné spolupráci a zejména přípravě rozsáhlejší výstavy, která proběhne v srpnu 2019, pravděpodobně v městské výstavní síni na Staré radnici.

Pokud výstavu v nemocniční jídelně shlédnete, ať se vám líbí. Přejeme vám klidné Vánoce, pevné zdraví a těšíme se na setkání na výstavě v roce 2019.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)