Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Dobrý nápad realizován u našich polských sousedů
banner

Dobrý nápad realizován u našich polských sousedů

PETR CIRKL

Středa, 2. února 2011

Dobrý nápad realizován u našich polských sousedů

Při sledování televizního magazínu na ČT24, který je vysílán každou neděli od 11.05 hodin, – „Hranice dokořán – Rozmówki polsko-czeskie" jsem se dozvěděl velmi zajímavou informaci, jak naši polští sousedé využívají bývalou budovu celnice na hranicích.

Na nedaleké bývalém hraničním přechodu Otovice – Tlumaczów vznikla v nedávné době mateřská škola pro spádové obce Radków, Tlumaczów. Již nefunkční budova celnice byla přebudována na mateřskou školu, která teď slouží k úplné spokojenosti těmto obcím. Byl tak vyřešen nedostatek míst v mateřských školách a maminky z těchto obcí mají možnost umístit sem své děti, pro které v jiných školkách nebylo místo. Děti do mateřské školy sváží autobus a odpoledne je zase organizován zpětný rozvoz dětí do jejich obcí. Byla tak užitečně využita budova, která již přestala po fungování Schengenské dohody sloužit svému pravému účelu.

Asi podobnou otázku, co bude s komplexem budov na česko-polské hranici v Meziměstí, jsem si kladl, když jsem tudy projížděl do polského Mieroszowa. Možná, že i toto příhraniční městečko má ve svých plánech uskutečnit zde něco podobného, aby se objekty neproháněl jen vítr.

Ještě jedno doporučení pro naše čtenáře: zajímáte-li se o dění v česko-polském příhraničí, nezapomeňte si v neděli pustit v 10.05 hodin tento výše zmíněný magazín. Přiučíte se polštině, ale hlavně se dozvíte co se v tomto regionu děje.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)