Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Dřevoda, housle, sauna. To byl jarní tábor Lotrů
banner

Dřevoda, housle, sauna. To byl jarní tábor Lotrů

Karel Neuschl, TOM 3802 Lotři

Čtvrtek, 17. března 2016

Dřevoda, housle, sauna. To byl jarní tábor Lotrů

Doba je zlá. Rodiče pošlou dítě na tábor s tím, že bude týden spát v ledové místnosti, chodit na suchý záchod, mýt se v řece, sekat dřevo, nosit těžké kýble s vodou, vařit a poté umývat hordy připálených hrnců.

Takový je Dědov. Roubená chalupa, všude daleko, čas se tady zastavil. Denně tu projedou čtyři autobusy. Na Dědově je unikátní to nezbytné minimum. A podle osmiletého Tadeáše by se i babičce v Dědově mělo říkat "dědka". V tomto prostředí existuje 20 lotrovských osobností a sedm dní spolu tráví 24 hodin denně. Zřejmě v tom tkví kouzlo akce. Není úniku. Kolektiv se z akce vrací pevnější, jistější, samostatnější. Jinak se ale nic zvláštního nestalo.

Prostě to byl takový obyčejný tábor. Ráno se vstane, dřevo zapraská v kamnech, připálí se kakao, sní se nějaký koláč od rodičů, nakrájí vysočina a vyrazí se do kraje. V kraji se opeče buřt, sleze skála, zkoupí se koláče a sladkosti v kdejaké putice. A když jsme unavení a nohy nás už nenesou, hrajeme boj o vlajky a variace stolních her v chalupě. Večer se uspí Žabáci čtením knížky a starší si zahrají mafii.

Děkujeme. Lotrům za účast, rodičům dětí za koláče a odvoz věcí, firmě Wikov za finanční podporu akce, takže si Lotři skvěle zalyžovali a rehabilitovali v sauně.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)