Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Dvě stovky rozhněvaných mužů
banner

Dvě stovky rozhněvaných mužů

Jan Meier

Neděle, 29. května 2016

Dvě stovky rozhněvaných mužů

V neděli 22. května 2016 zažili fotbalisté Slovanu Broumov i víc než dvě stě diváků v hledišti Stadiónu Stanislava Opočenského nevídané věci. V zápase se Spartakem Rychnov nad Kněžnou se proti Broumovu kopaly čtyři penalty (dvě skvělý Drahorád zlikvidoval), byli vyloučeni dva domácí hráči (první v 8. minutě zápasu, druhý hned na začátku druhého poločasu) a nakonec po spatření červené karty musel z lavičky i trenér. Po zápase, v němž hosté z Rychnova zvítězili 6:3, opouštěli rozhodčí kabiny za asistence příslušníků obou zdejších policejních složek, o kterou údajně sami požádali. Jejich auto policie doprovodila až na hranice města.

Vzpomněl jsem si přitom na zápas s Týništěm hraný na stadiónu ve Velké Vsi někdy v polovině šedesátých let. Byl to tehdy souboj o udržení v I. A třídě a rozhodčí se na Broumovských dopustili pořádného zářezu. Muži v černém pak trasu mezi hrací plochou a kabinami, která jim musela připadat dost dlouhá, absolvovali obklopeni špalírem rozčílených fandů. Mnozí z nich výhružně mávali tehdejší módní novinkou, skládacími deštníky.

V krajském deníku Pochodeň poté vyšel článek, jehož název parafrázoval slavný film s Henrym Fondou a Jiřím Voskovcem, Jedenáct rozhněvaných mužů. Psalo se v něm, mimo jiné, o vyloučení Miroslava Posejpala za urážku rozhodčího. Legendární broumovský střelec, fanoušky zvaný "Mrcek", k tomu tehdy uvedl: "Já jsem rozhodčího neurazil. Já mu jen řekl, že je slíva, že jsem takovýho neviděl, a na tom trvám!"

Shodou okolností se 19. června opět hraje zápas s SK Týniště, který možná bude rozhodovat o setrvání jednoho z týmů v soutěži. Věřme, že o výsledku tentokrát rozhodnou jen muži v dresech na trávníku. Při představě duelů naší reprezentace se Španěly, Chorvaty a Turky na mistrovství Evropy k tomu čeká zdejší fotbalové fanoušky bez ohledu na počasí pořádně horký červen.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)