Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Fesťák je jen jeden
banner

Fesťák je jen jeden

Máša Jirmanová, ředitelka festivalu

Úterý, 9. června 2015

Fesťák je jen jeden

Konec prázdnin v Teplicích nad Metují již tradičně patří příznivcům lezení, dobrodružných expedic, adrenalinových zážitků a především dobrých filmů s outdoorovou tematikou, doplněných o skvělou zábavu a pohodová setkání s lidmi, kteří v sobě dál nesou odkaz zakladatele Fesťáku Míry Šmída.

Do letošní filmové soutěže je přihlášena řada vynikajících snímků, takže návštěvníci Fesťáku, který proběhne tradičně poslední víkend v srpnu (27. 8. – 30. 8. 2015), se mají nač těšit. Konečný program je sice ještě "ve výrobě", ale již teď je jisté, že hlavním hostem letošního ročníku bude švýcarská lezkyně Nina Caprez, která se mimo jiné těší, jak si u nás zaleze.

Dalším neméně slavným hostem, který potěší návštěvníky svou přednáškou je Bern Arnold, bezesporu jeden z největších saských pískařů. Třetím hostem pak bude slovenská lezecká legenda Peter Hámor, který se s námi podělí nejen o letošní zážitky z expedice na Manaslu.

Výstava fotografií horolezce Jana Červinky, která nás zavede do historie českého expedičního horolezectví, potěší každého milovníka pěkných obrázků. A zajímavým pohledem do historie bude i slideshow indického novináře a sběratele korespondence z himálajských expedic Ashoka Tiwaryho. Jiný pohled na lezení nabídne výstava černobílých kreseb MUDr. Ludvíka Neorala, který léta pomáhal nejen s festivalovým zpravodajem.

Doprovodný program se stále rozrůstá. Letos přibude novinka, která potěší všechny mladé příznivce Boulderingu. Tradiční Český pohár, který tentokrát proběhne včetně finále v sobotu, se rozroste i o soutěž pro děti, té bude věnován celý pátek. V programu nebudou chybět ani tradiční soutěže jako Věšák, Spára, Český pohár v Tricklině, běh Teplickými skalami a mnoho dalšího. Zábavu doplní loni velmi úspěšná jóga, pletení lanových hlav, lezení pro veřejnost a venkovní promítání.

Z hudebního programu jmenujme kapely Komunál, Krausberry, Schodiště, Jaksi Taksi a Fast Food Orchestra. Kdo už naši akci zná, ten ví, že nudit se tu rozhodně nebude a kdo ji nezná, toho srdečně zveme, protože Fesťák jako ten v Teplicích nad Metují, je jen jeden.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)