Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Fotbalové derby (vize roku 2037…)
banner

Fotbalové derby (vize roku 2037…)

Pavel Frydrych

Úterý, 21. září 2021

Fotbalové derby (vize roku 2037…)

Reportáž z fotbalového utkání.

První fotbalové utkání roku je vždy svátkem, a i tentokrát se začalo před plnými tribunami. Samotný zápas začal tradičně minutou ticha, která uctila oběti ničivých povodní a náletu kobylek ve střední Asii. Potom hráči poklekli na jedno koleno na podporu hnutí Black Lives Matter, následně na druhé, aby podpořili boj o záchranu tučňáků v Argentině. Kotoulem vpřed odsoudili tendence nedemokratických režimů o legalizaci dětské práce a kotoulem vzad se připojili k bitvě o práva strak krást i nadále blýskající se předměty. Krásným mostem symbolizovali spojení všech lidí na světě bez ohledu na rasu, náboženské vyznání, věk, délku vlasů a počet pohlaví. Z mostu přešli do stojky na hlavě, kterou podpořili práva vegetariánů opovrhovat masem a masnými výrobky obsahujícími více než 30% masa. Stojem na rukou ukázali, že stojí za hnutím mee too a parakotoulem protestovali proti tání ledovců a zvyšování hladiny oceánů. Tříminutovým stojem v pozoru podpořili strhnutí všech soch a pamětních desek připomínajících Tomase Alvu Edisona, který sice pokrokově zaměstnával afroameričany, ale zcela nekorektně o nich mluvil jako o černoších.

Po úvodní sestavě přišlo na řadu bodování stylových rozhodčích, kteří u domácího týmu našli několik nedotažených cviků, a tak skóre před prvním poločasem bylo stanoveno na 3 ku 1 pro hosty.

Mezitím Krajská fotbalová komise a zástupci FAČR, UEFA, FIFA, EU a kmene Pygmejů zkontrolovali, zda aspoň jeden z hráčů mluví plynule svahilsky a dále, zda oba týmy dodržely nařízení, aby na každé straně hrál aspoň jeden hráč s kořeny v Africe, jeden postižený a jeden Žid nebo Arab. Po podepsání protokolu a schválení memoranda začala první minuta patnáctiminutového poločasu. Domácí sice vyvinuly optický tlak, ale ke gólu to nevedlo. A když se jim v poslední minutě poločasu podařilo po krásném brejku skórovat, obránce si stěžoval, že z tribuny zaznělo slovo Palestina, které mu psychicky znemožnilo reagovat na počínající se brejk. Rozhodčí okamžitě branku odvolal a policie společně s pořadatelskou službou nekorektního diváka ihned identifikovala a zrychlený fotbalový soud ještě do konce přestávky vynesl rozsudek na spodní hranici trestu: dva roky zákaz vstupu na fotbalové utkání zostřený pěti lety odnětí svobody.

O přestávce ČOI zkontrolovala, zda je nabízené občerstvení skutečně pestré a zda salát pochází se Středoafrické republiky, banány z Grónska a pivo odpovídá standardům a předpisům EU. Na závěr poločasové přestávky proběhla oblíbená tombola a patnáct vylosovaných diváků se podrobilo testu na covid-19, ebolu a syfilis.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s odhodláním vyrovnat skóre a hrálo se převážně na polovině hostí. Ale v sedmé minutě byl zápas přerušen, protože delegát FIFA zjistil, že pořadatel nenaplnil čtyřicetiprocentní kvótu žen v hledišti. Pořadatelská služba okamžitě zareagovala a z nedalekého Penny marketu přivedla scházejících sedm divaček. Zápas pokračoval, ale domácí vypadli z tempa a nastartovat se jim podařilo až na samém závěru utkání. V první minutě nastavení snížili na 2 ku 3 ze spravedlivě nařízené penalty, když rozhodčí po konzultaci s VAR v Nyonu objevil obráncův skrytý úmysl faulovat útočícího hráče v pokutovém území. Ale na víc jim už síly nestačili, a tak první utkání ligové sezóny domácí zahájili celkovou porážkou 2:3.

„Zatímco v loňském ročníku jsme bojovali s parakotoulem, který teď vyšel parádně, dnes nás zradily stojky,“ shrnul stručně průběh fotbalového mače domácí trenér. Jeho protějšek glosoval zápas slovy, že domácí se více soustředili na hru a útočení a podcenili základní úvodní sestavu. „Dřív to bylo všechno o gólech,“ dodal na závěr, „ale dneska se fotbal už posunul dál“.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)