Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Handicap není překážka
banner

Handicap není překážka

ROMANA ROŠKOVÁ, ZUŠ BROUMOV

Neděle, 29. prosince 2019

Handicap není překážka

Že handicap není překážkou dokázali a dokazují bratři Tomáš a Martin Čejkovi. Navštěvují broumovskou základní uměleckou školu a daří se jim.

Martin navštěvoval taneční obor a od tohoto školního roku studuje v Praze na taneční konzervatoři. Tomáš, který je téměř nevidomý, navštěvuje hodiny klavíru u paní učitelky Michaely Jeklové a sólový zpěv u paní učitelky Romany Roškové. Oba sourozenci už léta jezdí na akci "BAREVNÁ TMA", kterou organizuje paní Renata Moravcová, letos poprvé pod hlavičkou své nadace Doteky naděje. Tato žena dokáže pochopit svět dětí, které mají nějaký handicap a zároveň talent, a podporuje je. Smyslem večera, který se konal v Dobrušce 28. listopadu 2019 ve společenském centru Kino 70, je ukázat, že handicapovaní lidé (zrakově či fyzicky) mohou dokázat spoustu věcí a mají co nabídnout a ukázat. Tomáš zazpíval Pouto přátelství od Pavla Calty, Martin zatančil postavu Lokiho na hudbu z filmu Thor: Son of Odin.

V druhé části koncertu Tomáš zahrál na klavír dvě skladby z filmů Piráti z karibiku a Pán prstenů a hned poté oba bratři společně vystoupili jako zlatý hřeb večera. Tomáš zpíval A Million Dreams z filmu The Greatest Showman a Martin postavu Showmana zatančil.

Každý rok je sál plný lidí, kteří se přijdou podívat a podpořit handicapované děti ať už potleskem, slovem, či příspěvkem do kasičky. Kéž by lidí, jako je paní Renata Moravcová, bylo více a kéž by kluky Čejkovi jejich elán a radost z umění provázely i nadále.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)