Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Hledání kuřátek v klášterní zahradě
banner

Hledání kuřátek v klášterní zahradě

Petr Cirkl

Úterý, 3. dubna 2018

Hledání kuřátek v klášterní zahradě

V neděli 1. dubna se v klášterní zahradě v Broumově uskutečnil již 5. ročník Hledání ztracených kuřátek. Pro děti byla opět připravena dobrodružná výprava a každý hledač dostal po splnění všech úkolů sladkou odměnu. Před kavárnou Dientzenhofer každý účastník dostal po zaplacení vstupného mapku, kde byla vyznačena místa skrytých kuřátek. Úkolem bylo najít 12 ztracených kuřátek a jednoho zajíčka. Všechna nalezená zvířátka bylo nutné po skončení hledání odevzdat v Dřevníku, kde na děti čekala paní Markéta Hanušová ze Vzdělávacího a kulturního centra Kláštera Broumov.

Jak jste akci připravovali a jak se to dnes daří?

Jsme rádi, že účast je velká, větší než jsme očekávali, protože počasí tomu moc nenahrává. Máme z toho velkou radost. Na každém ročníku, který se dělá, je dětí víc a víc. Je vidět, že je tato velikonoční akce s námi baví.

Kdo vymýšlel trasu hledání?

Trasu naplánovala moje kolegyně Dana Černotová, která celou tuto akci vymyslela. Mohli jste se s ní setkat u vstupu, kde se prodávají vstupenky. Během pěti let, kdy se akce uskutečňuje, ji takto vypilovala.

Doufám, že to není poslední ročník?

Dnes je to již 5. ročník, máme tedy dnes mini výročí, jsme moc rádi, že se umoudřilo počasí. Poslední dva roky jsme měli nádherné počasí, dnes je trochu chladno, ale děti to neodradilo. Na příští ročník bychom chtěli vymyslet trochu něco jiného, ale myslím si, že ten strop 12 kuřat a jeden zajíček je tak akorát pro zúčastněné děti.

Děkuji Vám, že jste mi věnovala svůj čas na tento rozhovor. Přeji Vám a celému pořadatelskému kolektivu, aby se Vám i nadále práce dařila.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)