Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Jak jsme strávili týdenní pobyt na Webrovce u Trutnova
banner

Jak jsme strávili týdenní pobyt na Webrovce u Trutnova

Kateřina Kroupová, vedoucí Centra pro rodinu

Neděle, 4. srpna 2013

Jak jsme strávili týdenní pobyt na Webrovce u Trutnova

V polovině července strávily rodiny ze sociálně vyloučených lokalit Broumova týden uprostřed krásné přírody, v hustých lesích, v horském rekreačním středisku Webrovka na Zámeckém vrchu nedaleko Trutnova.

Pobyt byl koncipován tak, aby se ho účastnily celé rodiny, v případě mládeže starší 15 let bylo umožněno zúčastnit se bez rodičů, ale s jejich písemným souhlasem a nemohli chybět pracovníci Centra pro rodinu.

Z Broumova jsme se vypravili v pondělí vlakem v 9 hodin přes Meziměstí a Teplice nad Metují. Cesta trvala hodinu a půl. Na zastávce v Trutnově na nás čekal mikrobus, kterým jsme se dostali na chatu.

Pro rodiny zde byl připraven bohatý a rozmanitý program. Někteří uživatelé měli možnost se takto daleko od domova podívat po velmi dlouhé době, pro některé to bylo vůbec prvně v životě. Z programové nabídky měli uživatelé možnost vyzkoušet si jízdu vojenským transportérem s výkladem na pěchotní srub, střílení z různých střelných zbraní na cíl, jízdu na koni, koupání v aguaparku v Trutnově či zpívání na Webstar -pěvecká soutěž. Poznali jsme okolí Webrovky a hrad Reachenburg. Zavítali jsme také do voletinského statku s velkochovem krav společnosti Farmers s odborným výkladem.

Členové rodin se mohli na výběru činností aktivně podílet, přinášet vlastní nápady, případně v rámci možností vytvářet vlastní programové aktivity. Toho také využili a v případě někdy velmi specifického programu připravili doplňkový program pro ostatní. Starší uživatelé, kteří se účastnili pobytu bez rodičů, jedno dopoledne využili k přípravě a uspořádání soutěžního klání pro ostatní členy. Měli tak možnost využít své organizační a jiné schopnosti a vyzkoušet si, že není zcela snadné takovýto program zrealizovat.

Ve čtvrtek večer mezi nás přijel Mistr Magic Erik Forrkuss, kouzelník a iluzionista, který strhl všechny přítomné svým dechberoucím vystoupením, nechyběla ani videodiskotéka. Z letního pobytu jsme si přivezli nepřeberné množství zážitků.

V Centru pro rodinu v Broumově, které je otevřeno každý pracovní den od 9 do 17 hodin, je poskytována sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi ze sociálně vyloučených lokalit města Broumova. Každé pondělí a středu od 11 do 15 hodin je otevřeno Odborné sociální poradenství. Poskytovatelem sociální služby je Občanské sdružení Romodrom. V úterý, středu a čtvrtek od 8:30 do 12:30 hodin je otevřen Klub pro rodiče s dětmi od 3 měsíců do 4 let - doplňkovou službu zajišťuje DDM Ulita Broumov.     

obrazek_10
 
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)