Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Jdi do tance naplno a staň se svým vlastním mistrem
banner

Jdi do tance naplno a staň se svým vlastním mistrem

Terezie Palková

Pátek, 9. prosince 2016

Jdi do tance naplno a staň se svým vlastním mistrem

Bylo to pár dní po skončení mé druhé taneční dílny, kdy jsme se s mou přítelkyní Jájou sešly s dětmi na hřišti. Mezi řečí se mi svěřila, že pro ni byla tato dílna ještě přínosnější, než ta první. A to hlavně proto, že byla úplně jiná než ta první, prožitky a pocity šly mnohem více do hloubky.

Doma jsem pak zaznamenala lehkou obavu: "...a co když se to potřetí nepovede? Co když to nebude tak překvapivě jiné a těm, co tam budou podruhé, nebo potřetí, to už nic nepřinese?" A pak jsem si představila sama sebe na těch nespočet protančených hodinách a uvědomila si, že to pro mne bylo taky pokaždé úplně jiné. Pokaždé silné, objevné, naplňující, léčivé, fascinující...

Přemýšlela jsem, jestli za to může lektor a jeho výběr hudby, nebo energie lidí, kteří se na tanci sešli, nebo za to snad může atmosféra toho prostoru? Bezpochyby na tom má podíl vše z toho co jsem právě vyjmenovala, ale největší zásluhu na tom mám bezesporu já sama. Já a mé nasazení. To, že navzdory svému momentálnímu rozpoložení, ať už se cítím jakkoliv, jsem opětovně schopna jít do tance naplno, na dřeň, na život a na smrt. Jsem ochotna se tomu všemu otevřít a vstoupit do svých hlubin a zase se vynořit očištěna svým vlastním potem, dechem a absolutním bytím v přítomnosti.

A přesně to zažila i má přítelkyně. A může to zažít každý z vás! Stačí jen být plně přítomný ve svém těle a naplno tančit s tím co je. A v tom podle mne spočívá hlavní kouzlo spontánního tance. My sami se totiž stáváme hybateli, léčiteli, vlastními učiteli, terapeuty, milenci a mistry! Vlastně stejně jako v našich životech. Spontánní tanec nám dává možnost to plně zažít a hlavně uvidět. Analogie života a tance je úžasná! Stále mě fascinuje.

Buďte naplno ve svém tanci a protančete se životem! S láskou Terezie.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)