Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Kdyby všichni kluci a holky světa…
banner

Kdyby všichni kluci a holky světa…

Jindřich Horkel

Pondělí, 10. července 2017

Kdyby všichni kluci a holky světa…

Letos uplynulo 77 let od postavení divadla v Polici nad Metují a v říjnu a v listopadu proběhnou již 70. Polické divadelní hry. K této statistice dodejme, že vedle divadelního souboru dospělých Kolár, založeného před 140 lety, mají v Polici i soubor Kolárek. Tvoří jej žáci, kteří letos skončili základní školu a od 7. třídy hrají se svým učitelem a autorem her Karlem Šimkem divadlo.

Ještě před začátkem představení před koncem školního roku v polickém divadle byla vřelá děkovačka. Učitel Šimek už druhým rokem dojíždí za dětmi, které kdysi v Polici učil, z Deštného. Děkoval s lahví bezinkového sirupu a kytkou Ivance Richterové, herečce souboru Kolár. Bez její podpory a přítomnosti na všech zkouškách by to nedokázali, řekl upřímně.

S lahví sirupu "pro chlapy", protože je v ní víc citronu, děkoval i obětavému pomocníkovi, který dva roky přispíval ke skvělému zázemí souboru, Kamilu Huškovi. Všichni tři by rádi dali mladé herce dohromady na podzim, na 70. Polické divadelní hry.

Deváťáci s režisérem Karlem Šimkem, který hru upravil, hráli jako profesionálové. Představení Kdyby všechny holky a kluci světa... bylo, až na několik drobných klopýtnutí, dokonalé. Milé byly i nápovědy, kterým se zasmáli herci i diváci. Dnešní děti jsou jiné, než jsme byli my. Svobodnější, nemají zábrany. I na divadle prokázaly, že se o ně nemusíme bát. A jak bylo vidět, pod dobrým vedením dokážou zázraky.

Děj se odehrává v Praze. Chlapec z Police jede za babičkou a veze jí peníze od maminky. V kupé je okraden a celý děj se pak odvíjí od toho, jak se svými novými pražskými kamarády stíhají a nakonec usvědčují pachatele. Pointa byla v tom, co dokážou kluci a holky, když nejsou lhostejní a spojí síly.

Roztomilé a skvěle zahrané představení v podání mladých herců. Paní Richterová po skončení prohlásila: "Jsou šikovní a je naděje, že někdo z nich, z Kolárku, posílí Kolár." Určitě si to přejí všichni příznivci polických ochotníků.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)