Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Královéhradecký kraj přispěl na tvořivé dílny v Muzeu papírových modelů
banner

Královéhradecký kraj přispěl na tvořivé dílny v Muzeu papírových modelů

Martina Váňová, Muzeum papírových modelů

Středa, 18. listopadu 2015

Královéhradecký kraj přispěl na tvořivé dílny v Muzeu papírových modelů

Muzeum papírových modelů od května 2012 pořádá dílny a workshopy pro širokou veřejnost. Pro děti pořádá tvořivé soutěže, příměstské tábory, pravidelný kroužek i tematické dílny. Smyslem a cílem je v dětech rozvíjet tvořivost, trénovat šikovnost - jemnou motoriku a podceňovanou trpělivost. V letošním roce Muzeum papírových modelů uspělo v dotační výzvě v programu Akce pro děti a mládež ve volném čase. Královéhradecký kraj na rok 2015 přispěl na aktivity částkou 10 000 korun.

Cílem této činnosti muzea je obecně šířit povědomí o papírovém modelářství a využít této činnosti pro edukativní účely dětí a mládeže. Cílem je rozvíjet u dětí kreativní a technické myšlení s důrazem na výtvarné a estetické cítění.

Jedná se o unikátní a dlouhodobý projekt, který má ambice didakticky působit nejen na děti v regionu, ale seznámit a vzbudit zájem o papírové tvoření i u dětí z větší vzdálenosti. Jedná se o dílny, které pracují s kolektivem a tak mimo jiné rozvíjí schopnost komunikace v kolektivu. Děti jsou v muzeu konfrontovány s těmi nejlepšími příklady papírové práce v Česku. Cílem je vzbudit představivost, chuť a nabídnout zážitek, který může ovlivnit celou profesní budoucnost dětí.

V letošním roce jsou pro školní a mimoškolní skupiny připraveny Vánoční dílny. Kromě jiného si děti budou moci postavit betlém od výtvarnice z Dobrušky Jarmily Haldové a architekta Milana Weinera. Dílny se uskuteční za podpory dalších partnerů - firmy Servisbal a firmy Agglu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)