Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Lifestyle web Refresher zveřejnil rozhovor s Markétou Bártovou z Broumova
banner

Lifestyle web Refresher zveřejnil rozhovor s Markétou Bártovou z Broumova

Refresher.cz

Neděle, 5. dubna 2015

Lifestyle web Refresher zveřejnil rozhovor s Markétou Bártovou z Broumova

Lifestyle server Refresher.sk je populární web pro mladé lidi v České republice i na Slovensku, kteří se zajímají o hudbu, módu, filmy, techniku a další zajímavé věci ze světa i z domova. Minulý týden web zveřejnil rozhovor s absolventkou Gymnázia Broumov, stylovou bloggerkou, kuchařkou a vegankou v jedné osobě, Markétou Bártovou.

Vyzpovídali jsme krásnou Markétu Bártovou, stylovou blogerku, kuchařku a veganku v jedné osobě

O Markétě jsme psali už v minulém roce, a tak jsme si řekli, proč jí nepoložit pár otázek v reálném životě a zjistit více. Markéta je dvaadvacetiletá česká blogerka, která momentálně žije a studuje mezinárodní vztahy na Masarykově univerzitě v Brně, pochází ale z malého města Broumov. Jak oblíbená fashion blogerka hodnotí módu v Česku a na Slovensku, proč je odpůrcem sociální sítě Facebook a co ji vedlo k tomu stát se vegankou, se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Ahoj, mohla by ses blíže představit těm, kteří by tě náhodou ještě neznali?

Ahoj, jmenuji se Markéta a už druhým rokem vedu vlastní fashion blog (marketabartova.com), skrze nějž prezentuji svůj vlastní styl a to, jak se oblékám. Na svém blogu se také snažím se svými čtenáři podělit o mé vlastní veganské recepty a celkově o filozofii veganství. Dříve jsem se také hodně věnovala fotografování, v poslední době ale už na tento koníček nemám dostatek času. Myslím si však, že mé zkušenosti s focením dodnes uplatním právě při tvorbě například fotoreceptů a dalších fotoreportů na blog.

Co bylo prvotní příčinou se zpoza objektivu postavit před něj?

K založení blogu mě motivovaly uživatelky na serveru vinted (kdysi ještě votočvohoz), které zakládaly různá módně zaměřená fóra, do kterých se tamější čtenářky zapojovaly s podomácky vyfocenými outfity ve snaze se vzájemně inspirovat. Já jsem se chtěla také zapojit, ale nechtěla jsem se fotit jen doma před zrcadlem a chtěla jsem publikovat kvalitnější fotky. Začala jsem s bývalým přítelem, který se také věnuje fotografování, chodit fotit své outfity do ulic. Následná kladná odezva od uživatelek a jejich pobídky, že by chtěly sledovat nějakou mou osobní stránku, mě motivovaly k tomu, abych si založila vlastní blog. Musím ale říct, že jsem ještě dlouhou dobu sama sebe přemlouvala. Nebyla jsem si jistá, jestli to má cenu, jestli mám dostatečný potenciál a kapacity na to, vést vlastní blog.

Tvůj blog má docela velký úspěch, co myslíš, že za tím stojí?

Největší roli přikládám dynamickému vzestupu v samých počátcích mého blogu. Krátce poté, co jsem si blog založila, se o mně zmínilo několik známých českých blogerek v čele se Sárou Soškovou, a pomohly mi tak v krátkém čase získat velké množství čtenářek. To si myslím, že mi neuvěřitelně pomohlo a těžím z toho dodnes.

Prošel tvůj pohled na módu a tvůj osobní styl nějakou zásadní změnou, nebo to považuješ jako přirozený vývoj tvého dospívání?

Určitě se můj vkus a styl přirozeně vyvíjí, nedokážu vypíchnout nějaký zásadní zlom v mém pohledu na módu, vyvíjela jsem se současně s chodem a přílivem nových trendů.

Můžeš popsat jeden kousek z tvého šatníku, kterého si opravdu ceníš?

Jako první mě napadají boty a především tenisky, do kterých jsem poslední dobou strašný blázen, ač je na blogu moc neukazuji. Asi nedokážu vybrat jeden konkrétní kousek. Zmínila bych zkrátka celkově svůj botník, protože sama se jako první u druhých zaměřím na boty a navíc se o boty možná až přehnaně starám. Po každém nošení si boty umyji, často je krémuji, měním tkaničky a podobně.

Pokračování rozhovoru a další fotografie Markéty Bártové najdete na serveru Refresher.sk - http://refresher.cz/25326-Vyzpovidali-jsme-krasnou-Marketu-Bartovou-stylovou-blogerku-kucharku-a-veganku-v-jedne-osobe

Foto Daniel Sedlo - sedlowski, www.refresher.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)