Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Máte ještě dnes déjà vu?
banner

Máte ještě dnes déjà vu?

Dáša Židová a Eva Kroupová

Sobota, 18. června 2016

Máte ještě dnes déjà vu?

„Jaký literární fantas zplodil tuhle verzi Villona? Byl to snad vizionář, který předběhl svou dobu – nebo prostě jen gauner, zločinec, raubíř, mafián řítící se hlava nehlava středověkým jízdním řádem?“

Měli jste možnost posoudit na vlastní kůži během inscenace hudebně-divadelní hry Déjà vu. Studenti Gymnázia v Broumově ji odehráli v sále Dřevníku klášterní zahrady 13. a 14. června nejen pro veřejnost, ale pokusili se renesančního básníka, bouřliváka a bohéma Françoise Villona představit rovněž svým spolužákům z gymnázia i základních škol.

Představení bylo doplněno tanečními čísly Báry Hovorkové a hudebními vsuvkami kapely Wajnot?, verši básníka, životopisnými daty i přesahy do současnosti. To vše mělo napomoci tomu, abychom se alespoň částečně dotkli složitostí osobnosti a díla Villona. Za režii doufáme, že divákům i samotným protagonistům hra přinesla více otázek než jednoznačných odpovědí.

„Pokud Vás snad během celé inscenace přepadal neutuchající pocit déjà vu, bylo to zřejmě proto, že svět se točí dokola stále stejným směrem a život lidí, s jeho láskami, zradami, rvačkami, nesvobodami, odchody, vězeními a šibenicemi, je potom jedno velké déjà vu …“

Foto: Tomáš Cirkl

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)