Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Minecraft naživo? V hronovském Dominu žádný problém
banner

Minecraft naživo? V hronovském Dominu žádný problém

Karel Neuschl, Lotři Hronov

Pondělí, 17. dubna 2017

Minecraft naživo? V hronovském Dominu žádný problém

Vyráběli meč, vydali se na noční bojovku za diamanty, přespali v Dominu, ale také poznávali poslepu ovoce, hráli přírodovědné hry, soutěžili, skládali tangramy a opekli si buřty. Pestrý program dvacítku hronovských dětí bavil možná právě proto, že vlastně hrály Minecraft.

Minecraft. Název počítačové hry, která je ve světě fenomén. Děti ji zbožňují, rodiče už méně, protože možná díky ní děti tráví tolik času u počítače. Existují ale i hlasy, že Minecraft je novodobé lego a je to tedy menší zlo, než hrát na počítači akční bojové hry. My jsme šli vlastní cestou a Minecraft převedli do reálné podoby. Děti hrály hry a soutěže, aby mohly získat a "craftit" materiál, meče si vyráběly pomocí obyčejných nůžek, kartonu a izolepy a diamanty si zasloužily po překonání strachu z večerní hry v jarní přírodě.

A to všechno dělaly dohromady, takže si s meči mohly pohrát, vzájemně se inspirovaly, sdílely všechny zážitky společně. A co je největší úspěch? Počítače se za celou akci ani nedotkly.

Počítačový Minecraft nás inspiroval, abychom dětem připravili zážitky, které jsou pro nás dospělé poměrně obyčejné. Známe je z našeho dětství. My jsme ovšem jako děti nepotřebovali k výrobě meče předem hrát Minecraft.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)