Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Muzeum papírových modelů má připravené programy pro školní skupiny
banner

Muzeum papírových modelů má připravené programy pro školní skupiny

Martina Váňová, Muzeum papírových modelů

Neděle, 4. září 2016

Muzeum papírových modelů má připravené programy pro školní skupiny

Na nový školní rok připravilo Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují několik nových programů pro školní skupiny. Cena programu je 40 korun na osobu, pedagogický doprovod je zdarma. Základní škola a Mateřská škola v Polici nad Metují mají na programy snížené vstupné 25 korun.

Malý sběratel

Program pro 1. stupeň ZŠ seznámí děti s koníčkem, který spočívá v získávání specifického druhu předmětů. Děti se dozvědí, co vše je možné sbírat, jak se sbírkou začít, a jak si ji uspořádat. Na památku dostanou první sbírkový předmět do své vlastní sbírky a setkají se s opravdovým vášnivým sběratelem.

Příroda s Janou Žuravnyjovou

Program pro 1. a 2. stupeň ZŠ. Jednou z nejvýraznějších osob českého papírového světa je Jana Žuravnyjová z Loun. Modely této celoživotní pedagožky a milovníka všeho živého děti vtáhne do světa rozkvetlých zahrad a zvířecí říše jako na dlani. Zoo Jany Žuravnyjové překvapí všechny generace. Děti si po vzoru autorky postaví své vlastní zvíře a nebude chybět audio i video zvířecí kvíz dle věku skupiny.

Město

Program je určen pro 1. - 3. třídu ZŠ. Přijďte si do Muzea papírových modelů postavit své vlastní město z papíru, navrhněte, jakou barvu bude mít fasáda školy nebo hasičská zbrojnice. Na vytvořeném městě pak vyzkoušíme jeho vybavenost a obslužnost. Jak se vůbec dostane do města elektřina, voda nebo kde se bere v domech teplo? Při programu děti proberou nejen tyto otázky.

Pozdrav z Police nad Metují

Do Muzea papírových modelů školní skupina zamíří přes naučnou stesku centrem města – Polický quest. V muzeu se k nejzajímavějším zastávkám trasy ještě vrátíme. Součástí programu je vytvoření vlastního suvenýru dle domluvy – malba keramické kachle s polickou radnicí, pohlednice s motivem Policka, pro nejmenší máme připravené omalovánky vytvořené výtvarníkem Jaroslavem Soumarem.

Můj první papírový model

Program pro 1. a 2. stupeň ZŠ. Setkání s modelářem, ukázka jeho práce. Děti se dozví, nejen co tento obor modelářství obnáší, ale vytvoří si svůj vlastní, mnohdy první papírový model. Program je uzpůsoben věku skupiny.

Připravujeme také Vánoční dílny pro 1. a 2. stupeň ZŠ i mimo školní kolektivy a předvánoční setkání s pohádkou pro školky a 1. – 3. třídu ZŠ.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)