Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Na koncertech festivalu Za poklady Broumovska opět vyprodáno
banner

Na koncertech festivalu Za poklady Broumovska opět vyprodáno

Jindřich Horkel

Úterý, 18. července 2017

Na koncertech festivalu Za poklady Broumovska opět vyprodáno

Konečně jsme mohli také my zajít na koncert. Plný kostel lidí, posluchači stáli i kolem zdí, protože k sezení už místa nebyla.

Před oltářem seděly u svých nástrojů dvě mladé dívky, Češka a Italka, a hrály "božskou barokní hudbu". Melodie někdy pro mne neznámých skladatelů, také písně námořníků ze středomoří, avšak i skladba C. Monteverdiho, jehož 450. výročí letos kulturní svět slaví.

Italka Ilaria Fantin hrála na loutnu, trochu jinou než ji běžně známe, trojřadou. A Češka Kateřina Ghannudi na harfu, zmenšenou repliku staré barokní harfy, jejíž líbezné tóny doprovázela svým nádherným sopránem. Bylo slyšet melodie, které kdysi zněly ve středověkých chrámech, byl cítit vánek od moře i šumění vln.

Při každé skladbě panovalo v kostele ticho, že by špendlík bylo slyšet. Zato po skončení skladby se vždy rozburácel potlesk vděčných posluchačů. Takovou hudbu jsme snad na koncertech festivalu Za poklady Broumovska dosud neslyšeli.

To všechno se odehrálo 15. července v kostele v Teplicích nad Metují na 3. koncertě již 12. ročníku uvedeného festivalu. Pokračuje každou sobotu v dalších kostelech až do konce prázdnin. Přijde mi inspirativní, že kostely ožívají a zájem lidí o duchovní "potravu" trvá. I když v nové formě.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)