Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Na letním táboře Lotrů vypukla vzpoura
banner

Na letním táboře Lotrů vypukla vzpoura

Karel Neuschl, Lotři Hronov

Středa, 23. září 2015

Na letním táboře Lotrů vypukla vzpoura

Ostrov Kostlivců, Suchdol nad Lužnicí, horký konec léta 2015: Vzbouřená posádka lodi Hispaniola vedená pirátem Silverem se nakonec zmocnila pokladu, který zde na ostrově před lety ukryl kapitán Flint.

Celou původní generalitu, přezdívanou "bílé límečky," pak při vzpouře hodili přes palubu.
Tak skončil tradiční letní tábor Lotrů - členů stejnojmenného turistického oddílu. Poklad však není to pravé bohatství, které děti na táboře vyhledávají.

Kamarádství nabírá pravý význam

"Letos byla nejlepší kamarádská atmosféra," shodují se sborově Lotři, kteří se ale každý rok netrpělivě ptají na téma táborové hry, protože právě propracované téma a bojovky z dílny dlouholeté programové vedoucí Katky Řehákové umožňují dětem se poznat úplně jinak, než se znají například ze školy. "Určitě už víme, že spolu zůstaneme v kontaktu i po táboře," říká čtrnáctiletý Dan, který s Lotry letos vyrazil poprvé a spolu s dalšími stejně starými kamarády zvládl také spaní o samotě v noci v lese.

Malí i velcí si užívají hry stejně

"Nejvíce se mi líbila ta hra, jak jsme museli nakupovat a prodávat ty kartičky," vysvětluje devítiletý Tadeáš, který patřil mezi nejmladší část osazenstva. Věk ovšem neznamená žádný hendikep. Všechny družiny jsou totiž odjakživa tvořeny tak, aby spolupracovali kluci, holky, mladší i starší pohromadě. "Je to jako v životě. Učí se spolu vycházet, rozumět si, i když každý prožívá své dobrodružství v něčem jiném. Ať už se hraje hra, nebo se myje nádobí, vždy u té činnosti fungují všichni společně a po první polovině tábora se z nás stává spíše taková rodina," komentuje táborovou atmosféru hlavní vedoucí oddílu i tábora Tomáš Buriánek.

Letní tábor skončil, ale pravidelná činnost hronovského turistického vodáckého oddílu právě začala. "Už na podzim nás čeká několik sjezdů řek a děti se nemohou dočkat podzimního tábora. Jen zvyknout si na chladnější počasí bude po letošním létě obzvlášť náročné," doplňuje s úsměvem Buriánek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)