Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Najděte partnera pro Váš projekt
banner

Najděte partnera pro Váš projekt

Martina Musilová, MAS Broumovsko+

Čtvrtek, 6. března 2014

Najděte partnera pro Váš projekt

MAS Broumovsko+ ve spolupráci se společností Agora CE o.p.s. připravuje na jaro 2014 vzdělávací kurz, jehož tématem je aktivní zapojení občanů do rozvoje obcí. Účastníci tohoto kurzu budou moci získat finanční podporu na realizaci vlastních aktivit či projektů, a to hned z několika zdrojů. Na realizaci projektu se totiž podílí také Nadace VIA a Agentura pro rozvoj Broumovska.

V roce 2013 se MAS Broumovsko+ zapojila do mezinárodního vzdělávacího projektu s názvem QuaPro – zvyšování kapacit evropského venkova. Spolu s dalšími osmi partnery z pěti zemí realizuje v rámci evropského programu Grundtwig projekt, který je stejně jako celý program zaměřen na celoživotní vzdělávání dospělých. Specificky se zabývá tématem podpory aktivního zapojení občanů do rozhodování a veřejného života ve venkovských oblastech.

Podoba kurzu se v jednotlivých zemích liší. V České republice jsme zvolili takový přístup, který přináší účastníkům nové znalosti v oblastech jako je komunitní rozvoj a komunikační dovednosti. Zároveň jim umožní získat peníze na realizaci vlastních nápadů na zlepšení podmínek společenského života obce. Během dvou dní budou účastníci kurzu pod vedením lektorů pracovat na přípravě vlastních projektů, trénovat vlastní komunikační schopnosti a seznámí se s příklady úspěšných projektů podpořených Nadací VIA.

Pokud se jim podaří pro svůj nápad získat podporu dalších občanů v obci, bude jejich projekt moci být podpořen v rámci grantového programu Máme rádi Broumovsko, případně v některém z grantových programů Nadace VIA. Zástupci těchto programů budou přítomni druhé části kurzu a budou moci jeho účastníkům poskytnout konzultaci, jak se svými nápady nejlépe uspět.

Bližší informace naleznete na stránce www.quapro.eu . Případně se můžete obrátit na Martinu Musilovou v MAS Broumovsko+ (tel: 605 948 969, email: martina.musilova@broumovsko.cz ) nebo Vojtěcha Černého za Agora CE (tel: 608 128 006, email: vojtech.cerny@agora-ce.cz ).

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)