Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Naše účast na kurzech pro učitele? Za Gymnázium Broumov pouze samé superlativy
banner

Naše účast na kurzech pro učitele? Za Gymnázium Broumov pouze samé superlativy

Mgr. Martina Salašová, Gymnázium Broumov

Pátek, 3. května 2019

Naše účast na kurzech pro učitele? Za Gymnázium Broumov pouze samé superlativy

Čtyři vyučující anglického jazyka z Gymnázia Broumov měli jedinečnou příležitost v rámci dvouletého projektu programu Erasmus Plus, KA1 (2017-1-CZ01-KA101-034539) absolvovat vzdělávací kurzy ve Velké Británii a na Maltě. Během šesti dvoutýdenních mobilit se účastníci kurzů zaměřili na využití informačních technologií, aplikování kreativních metod a metody CLIL a rozšíření svých didaktických znalostí v oblasti nejnovějších výukových přístupů.

Po našem cetiletém působení středoškolských učitelek bylo velice zajímavé usednout na druhé straně, tedy v roli studentů a zažít si na vlastní kůži, jak náročné je delší dobu se soustředit na složitý text, psát úkoly, hrát role, vymýšlet příběhy, a jak osvěžující pak jsou herní aktivity. V našich "třídách" bylo maximálně šest učitelů rozdílného věku, z různých koutů Evropy. Jedno jsme měli ale společné – z kurzů v přátelské atmosféře jsme si chtěli odnést co nejvíce. Shodli jsme se na tom, že obsah všech kurzů byl perfektně vypracován. Naši vyučující byli nadšení odborníci s letitými zkušenostmi, kteří ve výuce používali a doporučovali osvědčené metody a materiály. Zároveň dokázali efektivně reagovat na naše individuální požadavky. Obvykle se vyučující střídali, takže jsme si mohli zažít různé styly výuky a vytěžit z nich maximum.

Hlavní devizou prezenčních kurzů bylo, že nešlo pouze o přijímání informací, seznámení se s teorií různých metod nebo třeba souhrn užitečných odkazů pro výuku angličtiny, ale hlavně jsme měli každodenní prostor k tomu, abychom si vše vyzkoušeli, "osahali", vytvořili, a odvezli si to, co pro nás a naše studenty je užitečné, zajímavé a zároveň zábavné.

Ze strukturovaných kurzů v akreditovaných jazykových školách v Yorku, Exeteru, Manchesteru, Broadstairs, Edinburghu a maltském St. Paul´s Bay jsme získali neocenitelné zkušenosti a přivezli si nové dovednosti a aktuální informace pro naši výuku. Také jsme se seznámili s kolegy z jiných zemí, s kterými jsme měli příležitost vyměnit si své pracovní poznatky nebo si jen tak popovídat o běžných záležitostech. S některými účastníky jsme stále v kontaktu a kdo ví, možná se opět setkáme na nějakém kurzu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)