Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Noc divadel 2016 a gymnazisti na scéně
banner

Noc divadel 2016 a gymnazisti na scéně

Marie Mádlová (třída sekunda GB)

Pondělí, 28. listopadu 2016

Noc divadel 2016 a gymnazisti na scéně

Zdraví Vás Váš oblíbený časopis Nejlepší časopis, který když si nekoupíte, nebudete vědět vůbec nic. Nejnovější zprávy třídy sekundy: Opice sežrala slona!

Je sobota 19. listopadu, právě uhodilo půl čtvrté a žáci dramatické výchovy Gymnázia Broumov přicházejí do Městského divadla Broumov. Všichni mají dobrou náladu, fotí se a tak trochu v očekávání budoucího vyhlížejí poslední opozdilce. Konečně jsme kompletní a můžeme vyrazit do hlediště zhlédnout představení broumovských ochotníků Když ty, já taky.

I když je hra zábavná, ne všichni vydrží v klidu sedět celou dobu. A tak se už při závěrečném potlesku začne plánovat pomsta pro rušivý element, tedy jediného muže dnešní akce, spolužáka Mikuláše. Paní učitelka Kroupová navrhuje sehrát Dívčí válku, my se s děvčaty nedokážeme dohodnout, jestli ho v noci zabalit do karimatky a shodit do orchestřiště, nebo ho svázat a zamknout do kostymérny.

Po večeři se nám zvedne nálada, a tak ho vezmeme na milost a jdeme si na pódium sehrát pár hereckých etudek a komunikačních her. Provětráme zároveň místní kostymérnu a technické zázemí.

Nakonec si už zalezlí ve spacáku střihneme jako večerní kino filmové zpracování komedie Zkrocení zlé ženy. Právě odbíjí půlnoc, ale spát se nám moc nechce. Střežíme tedy divadelní scénu až do druhé hodiny ranní. Budíček je v osm, je to matoucí, na pódiu je totiž stále pořádná tma. Po snídani se vydáváme každý svou cestou a zdá se nám, že to bylo parádní setkání s divadlem... tak trochu jinak.

A teď se vráťme k tomu, jak opice sežrala slona...

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)