Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Nouzový režim Masarykovy školy v Broumově
banner

Nouzový režim Masarykovy školy v Broumově

Petr Štěpnička

Sobota, 2. května 2020

Nouzový režim Masarykovy školy v Broumově

Během dubna, tedy druhého měsíce nouzového režimu, se řada věcí dopilovala a nastavila tak, aby byla výuka co možná nejefektivnější i na dálku. Probíhá on-line vzdělávání, kdy kantoři v pravidelných intervalech doučují skupinky žáků, a to s přednostním zaměřením na češtinu a matematiku.

Dalším způsobem je vyměňování pracovních materiálů v boxu, který je umístěn na schodech před školou. Vyučující i žáci si na nové formy komunikace zvykají a snaží se nalézat způsob, který by znamenal co nejmenší rozdíl mezi tradičním a "krizovým" způsobem učení. Pedagogové by v tomto ohledu chtěli velmi poděkovat rodičům, pro které je aktuální stav zdaleka nejnáročnější, a přece v naprosté většině případů probíhá komunikace bez problémů a je patrné, že rodiče - a mnohdy i prarodiče - přistupují k situaci velmi zodpovědně.

Pokud bychom chtěli nalézt výhody právě probíhajícího stavu, můžeme uvést skutečnost, že se děti učí pracovat s technikou, objevují elektronické knihy, samostatněji si plánují svoji práci, nebo že se stávají vnímavější k nejrůznějším aspektům a problematice současného světa. Rozvrstvení jejich dnů je svobodnější a je jisté, že se kupříkladu nikomu nestýská po ranním vstávání. Naopak na otázku, co dětem momentálně nejvíce schází, většina z nich odpovídá, že spolužáci. Možnost vidět se s třídou a kamarády je natolik zásadní, že se mnoho dětí těšilo na návrat do školy už v první půli dubna.

A žáci se shodují i na další věci: bude úžasné, až nebudeme muset nosit roušky! Tuto skutečnost někteří z nich uvedli v jedné z prací, ve které měli popsat vysněnou dovolenou na místě, jež je opět "zdravotně nezávadné". V příbězích se objevila města jako Paříž, Milán nebo Gdaňsk, dále země Egypt či Grónsko, mnozí by ale rádi utekli rovnou do pralesa nebo se zúčastnili dobrodružné pirátské výpravy. Všechny snové výlety nicméně jako červená - nebo v tomto případě spíše zelená - nit propojuje podvědomá touha po neomezeném pohybu a svobodném nadechnutí.

Přejeme dětem, rodičům i všem ostatním pokud možno klidné dny a hlavně pevné zdraví. Na závěr připomínáme, že je pro děti v případě potřeby k dispozici školní psycholožka Mgr. Michaela Krutilová, e-mail: psychologmasarykovazsbroumov@seznam.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)