Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Nový altán pro seniory z Centra sociálních služeb Naděje Broumov
banner

Nový altán pro seniory z Centra sociálních služeb Naděje Broumov

Ing. Milada Kubalíková, ředitelka

Neděle, 1. září 2013

Nový altán pro seniory z Centra sociálních služeb Naděje Broumov

Představte si situaci, kdy jste odkázáni na pomoc druhých. Nemůžete se samostatně pohybovat, to znamená, že nemůžete kdykoliv jít, kam se vám zachce. Jste zcela odkázáni na to, zda vám někdo druhý pomůže dopravit se tam, kam potřebujete nebo si přejete. Třeba jít si v parném létě posedět na zahradu do stínu stromů. Pro většinu z nás je tato situace zcela mimo rámec našich představ, a dokud se můžeme hýbat, máme dojem, že toto se nám nemůže nikdy stát.

Přátelé, může! A dokonce velmi snadno. Nemusí zrovna nastat nějaká tragédie, úraz, abychom byli vyřazeni z pohybu a ze života, který označujeme za normální. Stačí se dožít vyššího věku, kterému sice rádi říkáme požehnaný, ale ve kterém už nám zdraví a síly tolik neslouží.

V našem domově pro seniory si dlouhodobě uvědomujeme, že právě soběstačnost seniorů a péče o ně se stává stále větším problémem. Někteří naši obyvatelé jsou již ve svém vysokém věku tak křehcí, že si například často ani sami neuvědomí potřebu strávit nějaký čas venku na čerstvém vzduchu a o tuto možnost tedy ani nepožádají. Od toho jsme tady však my, zaměstnanci domova pro seniory, abychom situaci vyhodnotili a všechny obyvatele alespoň na chvíli ven na čerstvý vzduch vyvezli. Ale KAM? Terasa je příliš malá a jiná možnost není. Naštěstí však jen zatím...

Jsem velmi ráda, že se našli osvícení lidé, kteří nemyslí jen na sebe – konkrétně zástupci místních firem z Podnikatelského klubu Broumovska (PKB), kteří vnímají i potřeby těch, jež si o jejich splnění ani neřeknou a věnovat část svých prostředků na výstavbu nového altánu v zahradě Centra sociálních služeb Naděje Broumov. K jejich aktivitě se posléze připojilo i Město Broumov a o úhradu nákladů na výstavbu altánu se s PKB podělí rovným dílem.

Ve chvíli, kdy píšu tyto řádky, je zahájení stavby altánu "na spadnutí". Předpokládám, že až čtenář bude informaci číst, bude již stavba v plném proudu.

Za všechny obyvatele domova pro seniory, stávající i ty budoucí, i za všechny zaměstnance, kteří se o seniory v CSSNB denně věrně starají, vyjadřuji tímto veliký DÍK těm, kterým není lhostejný život člověka v jakékoliv jeho etapě. Těm, kteří jsou schopni i v tom nemohoucím těle stále vidět ČLOVĚKA - každý byl jednou mladý, pracovitý a perspektivní, mnozí mají za sebou životní pouť velmi dramatickou a všichni si jistě zaslouží na jejím konci naši úctu a pomoc. Kdo ví, kdy ji budeme potřebovat my...

Ing. Milada Kubalíková, ředitelka Centra sociálních služeb Naděje Broumov

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)