Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • O Broumovsku pro broumovské seniory
banner

O Broumovsku pro broumovské seniory

Jindřich Horkel

Sobota, 18. listopadu 2017

O Broumovsku pro broumovské seniory

Senioři z broumovského Klubu důchodců se nejméně jednou za měsíc setkávají na společné přednášce, vycházce nebo výletě mimo Broumov. Naposled si přišli poslechnout do sálu IC Broumov přednášku o Broumovsku.

Už na začátku vyslovil v úterý 14. listopadu hlavní přednášející Jiří Kopecký akademickou otázku, zda Broumováci potřebují přednášku o Broumovsku. Bravurně předvedl, jak moc. Zavedl přítomné seniory do míst, kde by běžný člověk ani neměl moc chodit, která jsou nejen chráněná, ale obsahují někdy poslední relikty přírody, které pomalu mizí.

Jeho povzdech nad tím, že si je lidé odnášejí do zahrádek, i když jim k ničemu nejsou, začíná být pláčem nad rozlitým mlékem. Naopak návrat některých zvířat, která do prostředí Broumovska odedávna patřila, je povzbudivý. Otázkou je, zda na tom má člověk aspoň desetinu zásluhy jako na mizení některých druhů rostlin.

Přednášku doplnil vlastními obrázky dnes známý polický fotograf Oldřich Jenka. Při prohlížení obrázků a poslouchání přednášky posluchače napadá, zda Jenka fotil pro Kopeckého nebo Kopecký tak bravurně využívá skvělých Jenkových záběrů. V každém případě přednáška seniorům připomněla místa, která mnozí ještě stále navštěvují a odhalila něco málo z krás, za kterými je třeba chodit cíleně a opakovaně, abychom je zahlédli. Za čas už budou některé možná jenom na fotografii.

Po přednášce připomněla předsedkyně klubu Eva Horáková, že je přejmenován na Klub seniorů Radost a jsou připravovány jeho webové stránky. Program klubu na rok 2018 obsahuje také logo, které důchodci budou s novým názvem používat. Všechny členy čeká letos ještě vánoční posezení a po novém roce opět bohatý program. Pořád je nač se těšit.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)