Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • O nejlepšího kulečníkáře Jetřichova aneb Joska kap po čtvrté
banner

O nejlepšího kulečníkáře Jetřichova aneb Joska kap po čtvrté

Kamil Linhart

Sobota, 3. května 2014

O nejlepšího kulečníkáře Jetřichova aneb Joska kap po čtvrté

Dubnová sobota vítá účastníky čtvrtého zápolení O nejlepšího Jetřichováka v kulečníku. Turnaje se mohou zůčastnit pouze jetřichovští matadoři, přespolní přijdou maximálně fandit. Konkurence se schází silná.

Nechybí obhájce vítězství Joska Novák st., za ním se do pivnice u Seidlů hrne Rosťa Hampl, loni druhý, z auta vyskakuje Joska Pejchal ml., ředitel turnaje a držitel trofeje za třetí místo. Za nimi je vidět dalších 13 hráčů, včetně jediné ženy turnaje, zapisovatelky Verči Kousalové. Organizátoři mají předem připravený systém, zápasníci se rozlosují do třech skupin a už se rovnají koule na zelené plátno. Šťouch stíhá šťouch, body utěšeně přibývají na počítadle a každý zápas je peprně komentován přihlížejícími.

Souběžně s turnajem probíhá rozbor aktuální ligové tabulky, přičemž je konstatováno, že většina fanoušků očekává svůj tým v boji o záchranu. V klidu jsou jen kovaní Sparťani. Do bitevní vřavy Tomáš Janoušek průběžně komentuje probíhající Fed Cupové utkání Česka a Itálie.

Turnaj je okořeněn rodinnými bitvami, zápasí spolu oba Pejchalové, Milan Škorpík utrpí vítězství se svou partnerkou Verčou, mladší z Nováků zaváhá v zápase se svým otcem. Tabulky se zaplňují výsledky, oba Joskové počítají, seč jim síly a hladina posilujících nápojů stačí. Verča průběžně zapisuje a kontroluje hladký průběh zápasů. Od pípy vše sleduje početná skupinka Seidlovic, zásobující účastníky turnaje nápoji a skvělými výpečky. Čas oběda je jediným okamžikem, kdy utichnou vášně. Jediná debata se strhne o počet knedlíků, spořádaných jednatelem turnaje Joskou Novákem ml.. Lucie Šafářová vyhrála první zápas čtvrtfinále Fedcupu.

Poté se opět rozběhnou boje, tabulky se průběžně uzavírají a blíží se nepopulární, ale spravedlivý, pavoukový systém. V boji ve skupinách uváznou Joska Pejchal st., Pepa Gorgán, Jan Matěna a Kikina. Zbylých dvanáct soupeřů je podle úspěšnosti rozepsáno do pavouka a rozjíždějí se líté vyřazovací boje. V nich dojde dech několika favoritům a začínají se rýsovat zajímavé semifinálové dvojice. Vypadává Milan Škorpík, Lukáš Mervart, Rosťa Hampl, Míra Retr, Kamil Linhart a Martin Čepl. Mezitím Petra Kvitová vyhrála první set. Zápas stíhá zápas, jedno z překvapení turnaje, pan Josef Pavlínek, bohužel z pracovních důvodů musí vzdát boj o čtvrté až šesté místo. Zbylá dvojice, Pepa Andrš a Tomáš Janoušek se pere o 4. místo. Pepa vítězí.

O prvenství v turnaji bojují Joska Pejchal ml. a oba Nováci. Bitva bude napínavá, začíná Joska Pejchal a mladší z Nováků. První zápas zázračným obratem získává Joska Pejchal. Následuje rodinná odveta Nováků. Po tuhém boji mladší Joska nechává šanci na vítězství svému otci, jenž se po lehkém občerstvení vrhne do souboje o první místo. Rozhodne pevnější ruka a přesnější muška. Soupeřem mu je zkušený matador, mladší z Pejchalů. Drtivým zahájením nastupuje Joska Novák, řečený Komár, Pepa Pejchal se zoufale snaží udržet nasazené tempo. Komár drží nasazenou laťku a nakonec pouhých šest bodů rozhodlo o jeho obhajobě vítězství. Je už potřetí za sebou vítězem, tudíž v Jetřichově je nejlepší.

Konečné pořadí je tedy následující:

1. Josef Novák st.

2. Joska Pejchal ml.

3. Pepa Novák ml.

4. Pepča Andrš

5. Tomáš Janoušek

6. pan Josef Pavlínek

7. Míra Retr

8. Rosťa Hampl

9. Martin Čepl

10. Milan Škorpík

11. Lukin Mervart

12. Kamil Linhart

13. Pepa Pejchal st.

14. Veronika "Kikina" Kousalová

15. Jenda Matěna

16. Pepa Gorgán

O hladký průběh turnaje se postarala souhra všech účastníků, vzájemný respekt a duch fair play. Poděkování patří rodině Seidlů, která na sebe vzala starost o plné žaludky a hrdla sportovců. Na konci této reportáže ještě zazní jména všech sponzorů, kteří pořadatelům věnovali spoustu hodnotných cen.

Přispěli: Primátor Náchod, Lutoma Broumov, AZ Nábytek (Standa Šreiber) Hejtmánkovice, Joska Novák ml. z Jetřichova, Joska Novák st. z Jetřichova, Pejchal Josef ml. z Jetřichova, Obec Jetřichov, SDH Jetřichov, Dřevoterm Jetřichov, Nejlevnější pneu Jetřichov, Verča "Kikina" Kousalová, Sklenářství Pavel Kašpar Broumov, Restaurace sv. Magdalena Jetřichov, Restaurace Na nádraží Tomáš Čuda ml. Meziměstí, Autoservis Jetřichov Jarda Novák, Olda Ducháč Servis vzv Jetřichov, Petr Kuneš, koňák z Jetřichova, Pneuservis Svoboda Jetřichov, Abely Elektro Jetřichov, Potraviny Jetřichov, Braha Plasty Broumov, Woodwork Pavel Minář Heřmánkovice, Míra Mrázik z Broumova, Netík Zdeněk Truhlářství Broumov, Petr Kubásek Čalounictví Janovičky, Hospůdka Božanov, Jiří Sloupenský Božanov, Kvíčerovská pekárna Police nad Metují, Instalatéři Broumov (Tarzan, Péca, Gejza), Matouš Doležal Jetřichov, Penzion u Suchánků Jetřichov, Ekofarma Vlkovi Vernéřovice, Pivnice u Seidlů Jetřichov, Mervartovi Jetřichov, Rosťa Hampl Jetřichov, Martin Čepl Jetřichov.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)