Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Občané poděkovali vedení města Broumov za novou ulici
banner

Občané poděkovali vedení města Broumov za novou ulici

Jindřich Horkel

Úterý, 24. července 2012

Občané poděkovali vedení města Broumov za novou ulici

Obyvatelé rodinných domků na Hesseliově ulici v Broumově pozvali starostu města Milana Kotrnce, místostarostu Kamila Slezáka a vedoucího investic Petra Kuchtu, aby jim poděkovali.

Že by právě v Broumově došlo k renesanci slušnosti? „Velmi nás to potěšilo, bylo to moc milé," vyjádřil své pocity místostarosta.

Broumov se rozrůstá

Broumov se rozrůstá a hlavně v okrajových částech se staví rodinné domky. Po obou stranách Hesseliovy ulice jich vyrostlo zatím asi 12. Dnes mají majitelé domů na své parcely přístup po zbrusu nové a vyasfaltované komunikaci.

Že to nebylo úplně bez starostí dokládá fakt, že od zpracování projektu v roce 2002 se v důsledku výstavby domů a vybudování inženýrských sítí parcely zvedly a na ulici by dnes obyvatelé museli překonávat asi 50 cm vysoký schod. Vznikl problém, který muselo řešit zastupitelstvo města, protože na jeho vyřešení potřebovalo město další peníze. Dnes je již všechno v pořádku.

Úroveň silnice se zvedla, město dorovnalo se souhlasem zastupitelstva finanční rozdíl v nákladech na výstavbu a ti, kterých se to bezprostředně dotýká, nezapomněli vedení města poděkovat. Připravili pohoštění a v pátek 13. července společně s rodinami i s pozvanými hosty přestřihli symbolickou pásku a oslavili otevření nové silnice.

Street party

Manželé Hrábkovi postavili dům na této ulici již před 9 lety jako jedni z prvních, a myšlenka oslavy vznikla u nich. „My jsme se na tu ulici tak těšili, že jsme se dohodli s manželem, až ta ulice bude hotová, dáme sud piva. Ostatní nápady už byly ve spolupráci s nejbližšími sousedy,“ zdůraznila mimo jiné Jana Hrábková: „Z celé akce máme dodnes velice dobrý pocit. Tato ‚Street party‘ nás všechny na naší ulici velice sblížila, někteří se tu poprvé vzájemně seznámili. K občerstvení každý přinesl něco pro každého, takže jsme se vlastně pohostili navzájem. Pánové starosta, místostarosta a pan Kuchta nám všem udělali velikou radost tím, že přijali pozvání a dali nám šanci poděkovat za to, že město zrealizovalo proměnu blátivé cesty na tuto krásnou ulici.“

Inspirace z „Hesselky“

Inspirací pro ostatní může být výsledek této první „Street party“ na „Hesselce“, který při našem povídání Jana Hrábková oznámila: „Protože jsme se zde všichni seznámili, opravdu celá ulice, a máme z toho radost, dohodli jsme se, že se v tento den, druhý prázdninový víkend, budeme vždy všichni scházet.“

Foto Petra Hašková.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)