Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Občanské sdružení Music & Theatre S. G. Pitaš končí svoji činnost
banner

Občanské sdružení Music & Theatre S. G. Pitaš končí svoji činnost

Stanislav Pitaš

Středa, 22. října 2014

Občanské sdružení Music & Theatre S. G. Pitaš končí svoji činnost

Vážení příznivci kulturních akcí v Šonově u Broumova pořádaných O. S. MUSIC & THEATRE S. G. PITAŠ, dovolte mi, abych vám sdělil, že výše jmenované sdružení končí svoji činnost, a to v sobotu 5. prosince 2014 besedou Františka Čuňase Stárka Cáry starejch filmů. Taktéž svůj provoz ukončí v pátek 26. prosince 2014 i hospoda U Pitašů.

Oba tyto subjekty končí proto, že jednání představitelů obce se neslučuje se slušným jednáním a zdravým rozumem. Obecní úřad v Šonově, jako jediný z okolních obcí, likviduje jediný spolek, který skutečně vyvíjel kulturní činnost celoročně, různými nehoráznými poplatky. Občanské sdružení zkrátka na tyto poplatky nemá. Hostinskou činnost končím z těchto důvodů.

K 31. prosinci 2014 mi končí nájemní smlouva (nemyslím si ale, že jsou nějací zájemci), ale hlavní důvod je ten, že Obecní úřad v Šonově toleruje - provozuje v obecním domě ilegální hospodu zastupitele Jaroslava Grusmana, který nemá ani živnostenský list a právo prodávat alkohol. Tím, že neplní své povinnosti, jako je platit daně, zdravotní a sociální pojištění, je samozřejmé, že prodejní ceny v obou provozovnách jsou zcela odlišné. Návštěvníci této ilegální špeluňky, která v žádném případě nesplňuje hygienické předpisy, tak vykonávají svoji potřebu přímo na veřejnou komunikaci. Bohužel toto počínání připadá zastupitelům obce jako normální.

Obecní úřad v Šonově svým mafiánským přístupem umožnil to, že v jednom obecním domě jsou dvě provozovny. Jedna, která řádně plní své povinnosti a tudíž i platí daně. A druhá podporovaná obecním úřadem, která stát o daně okrádá. Zastupitel Jaroslav Grusman (strýc starosty) tvrdí, že se nejedná o hospodu, nýbrž o mysliveckou "klubovnu". Sám však v tomto spolku není členem, ba naopak, členové spolku nemají ani klíče od své "klubovny". Již sedm let se "klubová činnost" mysliveckého spolku odehrává šest dní v týdnu. Ale jaký má tato činnost přínos pro obec, kromě těch pochcaných rohů, smradu z moči a hluku?

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)