Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Od Stěnavy ke Karlovu mostu. Videoklip a lodní deník CaféBaret
banner

Od Stěnavy ke Karlovu mostu. Videoklip a lodní deník CaféBaret

Eva Kroupová - žoviálně žensky

Neděle, 4. listopadu 2018

Od Stěnavy ke Karlovu mostu. Videoklip a lodní deník CaféBaret

Co si vezmeme na sebe? Co si vezmeme s sebou? Čeká nás plavba na osmimetrovém backdeckeru. Zní to jako výzva. Matička Praha volá. Natočíme hudební klip, anebo alespoň skočíme přes palubu a zčeříme Vltavě kadeře.

Loděnice v Libni má patinu, voní to tu rybami a ospalým dobrodružstvím. Kapitán je dostatečně šarmantní a kameraman dostatečně "potrhlý" na to, aby s námi strávil celý den. Vše je ok. Ženy na palubě prý věští neštěstí, ale loď sama má jméno Blaženka, a je to od pohledu sympatická, vyzrálá dáma z roku 1936 (Stará plavba II). Naše krevní skupina, v červeno-bílých barvách obklopena dřevem decentně pomrkává po nově příchozích.

Vltava je utopena v ranní mlze, Blaženka se vlní ukotvena k vyšeptalému molu. Chtělo by to kávu a ostrý nůž k seznámení. Máme hromadu jídla a máme hrozný hlad. Cvakání prkénka a pískání varné konvice probouzí přístavní ticho.

Blaženka je s námi zdá se spokojená a pouští nás níže do útrob podpalubí. Je tu jediná kajuta s měkoučkým ležením a oprýskanou cedulkou "KABINET UČITELEK". To nás, tři učitelky, vážně pobaví, chytáme k loďce familiérnější vztah. Ponoříme se do peřin a v pohodlí sníme o tom, co si navléknout na sebe.

Karel zatím řeší mužské záležitosti na palubě. Je brzy doladěno a motor Škoda 1203 zapřede. Odpoutáme se a Vltava nás chytá do náruče. Jako každá pouť má i ta naše několik zastavení. Prvním je zdymadlo Štvanice – technika, mechanika, ženská (ne)logika. Krása, nahoru a dolů, těsno a volno... A už brázdíme vody nedaleko Karlova mostu.

"Fanoušci" na nás čekají v davech. Turisté mají další atrakci, mezi velkými parníky si to tu šněruje malá vzpurná lodička s kapelou na palubě. Spouštíme L´eue Vive, tedy Živou vodu. Nejsme největší, ani nejlepší, buďme tedy nejhlasitější!

Kamera jede, fotoaparát cvaká. Harmonika, kytara, basa a bodhran – akce! Hrajeme pod pilíři Karlova mostu. My, "Blaženky" z Broumovska (a Karel), dobýváme pražské peřeje. A i kdyby z toho žádný klip nebyl, je to zážitek k nezaplacení. Kapitán zapaluje doutník jako symbol velkého vítězství, zacinkají sklenky a už míříme zpět do přístavu, vysílení a šťastní.

Frčíme na plný plyn (brzdy dávno nefungují) na stylovou námořnickou klobásu z grilu "starého říčního vlka". Teď už jenom umluvit kameramana, aby přece jenom pustil tohle parádní dopoledne přes sklíčko své kamery ven. Podívejte se – nový zážitkový klip CaféBaret (L´eue Vive) je konečně venku!!!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)