Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Odpoledne s modelářem v Muzeu papírových modelů
banner

Odpoledne s modelářem v Muzeu papírových modelů

Martina Váňová, Muzeum papírových modelů

Pátek, 6. května 2016

Odpoledne s modelářem v Muzeu papírových modelů

V sobotu 7. května odpoledne (od 13 do 16 hodin) v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují bude na zájemce čekat papírová legenda modelářského světa Michal Kavalier. Spolu s Pavlem Skokanem představí český modelářský svět.

V Muzeu papírových modelů probíhá jeho první samostatná výstava, na které vystavuje průřez své tvorby. Vystaveno je přes čtyři sta modelů různých témat. Ozdobou výstavy je bez pochyb miniaturní Zlatá ulička, model rakety Sojuz28. Ze staveb jistě londýnský Big Ben, Národní divadlo nebo Koloseum.

Michal Kavalier je podle slov kolegů "měřítkový terorista". Často staví jak miniatury, tak obrovské papírové modely. Má za sebou stavbu obrů jako Jeepu z ABC od pana Vyškovského v měřítku 1:2,5 a miniatur, jako je zmiňovaná Zlatá ulička v měřítku 1:1400.

Pavel Skokan je vydavatelem, majitelem www.megagraphic.cz, konstruktérem papírových modelů. Oba milovníci papíru návštěvníky vtáhnou do světa iluzí. Ukáží, jak papírový model vzniká, jeho stavbu a co obnáší jeho vydání pro veřejnost.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)