Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Oslavy Masopustu v Křinicích
banner

Oslavy Masopustu v Křinicích

Petr Cirkl

Pondělí, 12. února 2018

Oslavy Masopustu v Křinicích

V sobotu 10. února se konaly oslavy Masopustu v Křinicích. Program masopustu začal řazením průvodu masek. První průvod vyrazil z horního konce obce, druhý z dolního konce, od autobusové zastávky u Šleisů. Oba průvody se spojily u obecní restaurace a společně odešly na sál kulturního domu.

Na sále již na ně čekalo občerstvení – vepřové hody. Účastníci masopustu si mohli pochutnat na ovárku, tlačence, jaterničkách či prdelačce. Byly ale také připraveny sladké pochoutky, různé koláče, káva, čaj. K tomu další nápoje, a to jak pro dospělé, tak i pro děti.

Všechny přítomné přivítala starostka obce Libuše Rosová: "Přeji Vám pěkné odpoledne, dnes zde v Křinicích máme již 2. Masopust. Přišlo na něj spousta krásných masek, ale hlavně mne těší ta velká účast. Musím říci pravdu, že jsme ani nedoufali, že se Vás zde tolik sejde. Musíte mít trochu strpení s naší obsluhou, děvčata mají co dělat, aby Vás všechny obsloužily. Od 15 hodin Vám k tanci a poslechu bude hrát hudební skupina Doteky z Heřmánkovic. V případě, že Vás to bude bavit, tak by kapela hrála do 21. hodiny. Po této hodině bychom chtěli akci ukončit. Přeji Vám pěknou zábavu a hlavně se dobře najezte."

Dnes již můžeme říci, že se oslava masopustu vydařila. Na oslavu přišli nejen občané a děti z Křinic, ale také z Broumova a okolí. Škoda jen, že tento den se také konal Masopust v Božanově, Košť v Martínkovicích, ale také divadelní představení pro děti v Městském divadle. Trochu moc akcí na jeden den!

Foto Vít Středa

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)