Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Panta rhei ~ Když PSO střídá louku za divadelní prkna...
banner

Panta rhei ~ Když PSO střídá louku za divadelní prkna...

Iveta Krucinová, saxofonistka PSO

Pondělí, 17. září 2018

Panta rhei ~ Když PSO střídá louku za divadelní prkna...

Rozlehlá louka, na okraji lesa stage a nad ní majestátný Ostaš. Panta rhei. Vše plyne. A v tenhle páteční podvečer na sklonku prázdnin sem plynuly hlavně průvody lidí s očekáváním dalšího benefičního počinu Police Symphony Orchestra.

Ve vzduchu se vznášelo napětí prohlubované nekonečně pendlujícími autobusy s dalšími a dalšími návštěvníky. Padla tma a Klučanku, s ostatními asi šesti tisíci páry očí, čekala nevšední podívaná. Historické i rodinné události vyjádřené hudbou a tancem, výpravný večer připomínající okamžiky života každého z nás. Rozněžnělé pohledy na romantický cyr wheel střídalo mrazení v zádech a slzy v očích z emotivních scén Baletu Národního divadla za doprovodu našich tónů.

Atmosféru dokreslil "nálet" letadla, soubory tanečníků z místních ZUŠ a divadelních ochotníků. Po smutku a beznaději přišla zase svobodná radost. Skladby se vyvíjely spolu s dějovou linkou od ladných swingových variací až po nespoutané soudobé písně. Jak zaznělo v závěrečném zamyšlení, všechno má svůj počátek i konec. Ale stopy, které za sebou zanecháme, tu můžou být navždy. Díky, že jste u toho byli s námi. Nezapomeneme!

Samotnému závěru večera už Klučanka jen nepřihlížela, nýbrž jí lezly oči z důlků. A to při odhalení částky vybrané z dobrovolného vstupu, která se nakonec zastavila na neuvěřitelných 484 787 korunách. Děkujeme vám všem, kteří jste do pokladniček přispěli. Peníze jsme věnovali Nadačnímu fondu Hospital Broumov na nákup čističek vzduchu a dalšího potřebného vybavení.

A kde se uvidíme na podzim? Čekají nás opět divadelní jeviště – 28. října se od 16:30 hodin sejdeme v Náchodě na již vyprodaném koncertě k oslavám výročí 100 let od vzniku Československa. Poslední koncert tohoto roku bude v čase předvánočním, a to 9. prosince na domácí půdě Honzy Sklenáře v hradeckém Klicperově divadle. Ať už za námi zavítáte kamkoliv, těšíme se na vás!

Foto Martin Kábrt

Články k tématu: Síly se spojily. Ti, kteří přihlíželi spolu s těmi, kteří tvořili. Polický symfonický orchestr opět nachystal neuvěřitelný zážitek

Panta Rhei a hudební festival nejen pro Broumovsko

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)