Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Pavla Hajpišlová: Nikdy nezapomeňte, kde jste studovali
banner

Pavla Hajpišlová: Nikdy nezapomeňte, kde jste studovali

Pavla Hajpišlová

Pondělí, 19. února 2018

Pavla Hajpišlová: Nikdy nezapomeňte, kde jste studovali

Na chvíli jsem se pozastavila a ráda bych sepsala několik řádků pro studenty, kteří před pár dny začali s čistým listem po pololetním vysvědčení.

Čím dál častěji se setkávám s tím, že se mě lidé ptají "Zkama jsi?" (odkud). S čím dál větší hrdostí a ctí říkám, že z Broumova, města, které má stále co nabídnout. Město, které má dokonce dva velké obchody a gymnázium. O gymnáziu mluvím méně častěji, často se rozhovor v posledních dnech upíná ke sportu, zejména s kolegy kameramany v ostravské České televizi při natáčení olympijského festivalu. Mnohokrát se mi již stalo, že jsem nedoufala ve znalost našeho malebného města, hodně jsem se mýlila. Střihač zpravodajské sekce hrdě a nostalgicky řekl: "Jasně, jezdil jsem do Dědova na tábory, pět let každý rok," a téměř dokonale mi vyjmenoval kdejaký kámen z Broumovských stěn.

Bylo a je nám od vrstevníků kladeno na srdce, že všeobecný přehled je k ničemu. Co když ale natáčíte reportáž o třídění odpadu a ekologii? Aha, zde je prostor pro česla, aktivovaný kal a živé čističe řek a potoků! Natáčíte-li reportáž o cestovatelích, probíhající olympiádě? Slepá mapa, mapa v hlavě a známé testy KTI? Záříte jako žárovky svými vědomostmi a ani nevíte jak!

Važte si toho, co Vám předávají pedagogové, na které hledíte někdy zpod obrazovek mobilních telefonů. Nikdy jsem nevěřila, že se mi bude hodit to, co jsem si po večerech zjišťovala na malé jedničky k panu Martincovi nebo na plusové body do hodin zeměpisu. A nezapomeňte v budoucnu na to, kde jste studovali. Ať už skončíte v bílém plášti nebo s jmenovkou u pokladny.

S úctou Pavla Hajpišlová, maturantka v roce 2016

P.S. Pro nezasvěcené – KTI – Kulhánkův test inteligence

Foto Bára Hrdá

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)