Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Píše se rok 2079. Evo, děkujeme!
banner

Píše se rok 2079. Evo, děkujeme!

Milan Kulhánek

Úterý, 26. května 2015

Píše se rok 2079. Evo, děkujeme!

Píše se rok 2079. Právě probíhá 70. Gymplfest. Studentské kapely předvádí užaslým návštěvníkům, co všechno umí. Gymplfest už je dávno zavedená značka známá nejen v Broumově, ale v celé České republice.

Nikdo už téměř neví, kdo byl "otcem zakladatelem" této prestižní značky. Už to je tak dávno. Jsou věci, na které bychom zapomínat neměli. Bez tehdejší učitelky hudební výchovy by žádný studentský festival nebyl.

Začátky nebyly vůbec jednoduché. Za zorganizování je velká spousta práce. Hraní už je jen šlehačka na dortu. Zařídit povolení od úřadů, sehnat sály, udělat propagaci, zařídit desítky a desítky drobných prací, aby se akce mohla rozjet. A k tomu často narážet na nepochopení, či dokonce lenost svých souputníků, to tehdy, věru, nebyla vůbec lehká práce. Ale vše zakladatelka tehdy zvládla a dnes, při 70. výročí, již řada organizačních záležitostí jede podle plánu, který byl někde v letech 2009 - 2015 nastaven.

Na archivní fotografii z roku 2015 zakladatelka a ředitelka festivalu Eva Kroupová. Evo, děkujeme.

Článek k tématu: Broumovem se prohnal první pouliční festival – 7. Gymplfest

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)