Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Lidé
  • Názory
  • Pomozme ZUŠlechtit ZUŠ v Polici nad Metují!
banner

Pomozme ZUŠlechtit ZUŠ v Polici nad Metují!

Lubor Bořek, ředitel školy a tým autorů sbírky

Středa, 1. listopadu 2017

Pomozme ZUŠlechtit ZUŠ v Polici nad Metují!

Nedávno se mě dcera zeptala, zda vím, že snad každé druhé dítko z Policka chodí k nám do ZUŠky. Zarazil jsem se, ale matematika nelže. Spádová oblast Police má 4300 obyvatel, z nichž je podle statistik města 2500 v produktivním věku. Na děti a důchodce tedy zbývá 1800. A děleno 765 žáky naší ZUŠ – no vážně!

Je mi ze srdce ctí, že mohu říci, že právě u nás ve škole umíme a můžeme aktivně působit na ZUŠlechťování talentu, který v dětech pramení. Je úžasné, že se nám daří vychovat hudebníky, jimž se i díky našemu úsilí povedlo dostat až na profesionální dráhu.

Naše škola ale bohužel již delší dobu trpí nedostatkem kapacity pro výuku nových žáků, a aktuální vybavení i zabezpečení nesplňuje současné legislativní požadavky. Od června proto probíhá rozsáhlá rekonstrukce stávajících učeben a pracuje se také na výstavbě dalších. Celou tuto ohromnou akci financuje město jako zřizovatel školy z úvěru poskytnutého na požadovanou rekonstrukci a dostavbu školy. Nezbývá už ale na vnitřní vybavení nově budovaného koncertního sálu. A protože chceme, aby naše děti měly kde (a komu) ukázat svou píli, nevzdáváme to a snažíme se nacházet i netradiční zdroje příjmu.

Na hithit.com jsme odstartovali sbírku, kde můžete POUZE během 45 dní přispět na konto ZUŠlechtění ZUŠ tolik, kolik vám vaše srdce velí, a peněženka dovolí. Osvětlovací a zvuková technika, sedadla, skříně, police, mikrofony a další vybavení koncertního sálu si žádá ZUŠlechtění v hodnotě minimálně 300 000 Kč. Právě tuto částku jsme si stanovili na webu jako cílovou, přestože jen 130 sedadel do sálu bude stát takřka 400 tisíc... Záleží jen na nás všech, nakolik dokážeme společnými silami ZUŠlechtit naší ZUŠ.

Ptáte se, co za to? Za každé sebemenší ZUŠlechtění vám náleží i ušlechtilá odměna. Některá vám pohladí ušní bubínky, jiná Vás doživotně usadí v koncertním sále, a další vás prožene školou od půdy po sklep. Neváhejte a přistupte blíže! Máte možnost natočit si ve školním studiu vlastní singl, nechat si zhotovit portrét, nebo si zopakovat stupnice a akordy. Naučíme vás roztočit keramickou hlínu, nebo vám zašleme CD, tašku či tričko.

Čtenáři, firmo, maminko a tatínku, podnikateli, babičko, dědečku, přátelé a kamarádi!
Pomozme ZUŠlechtit ZUŠ v Polici nad Metují!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)