Pozdrav z teplické hotelovky: Krkovička na hořčici
Dnes si připravíme opravdu dobrotu. Přijde vhod všem, kteří mají v oblibě vepřové maso. Budeme potřebovat vepřovou krkovičku, francouzskou hořčici, trochu oleje, 6 lžic zakysané smetany. Ještě taky sůl, pepř a vývar.
k pojďme na to. Krkovičku nakrájíme na plátky, trochu osolíme a opepříme, pokapeme olejem. Ale to není všechno. Ještě plátky potřeme pikantní hořčicí a nyní necháme asi tak 30 minut odpočinout.
Zatím si připravíme pánev a trochu oleje. Plátky krkovičky po půl hodinovém odpočinku opečeme z obou stran. Poté přikryté dusíme doměkka. Podléváme malým množstvím vývaru nebo horkou vodou. Měkké plátky odložíme. Do výpeku přidáme zbývající hořčici se smetanou a krátce povaříme. Vařící omáčkou přelijeme plátky masa a máme hotovo. Co se přílohy týče, hodí se nám jak brambory (vařené, pečené, hranolky), tak třeba i rýže. Dobrou chuť!
Zdroj Střední škola hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují, www.sshssteplicenm.cz , ilustrační foto - práce žáků školy